כל מה שצריך לדעת לפני שעושים ביטוח נסיעות לחו"ל
במאמר זה אסביר איך בנוי ביטוח הנסיעות שלכם לחו"ל, מתי כדאי לעשות אותו ודגשים להתנהלות לפני ואחרי עריכת הביטוח.
קודם כל חשוב להכיר שביטוח הנסיעות שלכם לחו"ל כולל 2 חלקים:
1. הרובד הבסיסי – שהוא חובה ברובו ומבנהו דומה בין החברות (אך לא במחירו…)
2. כיסויים נוספים (הרחבות) – בתשלום נפרד
לרכישת ביטוח נסיעות מוזל דרך אתר מועדון ההטבות 'קליקו PRO' > לחצו כאן…
הרובד הבסיסי כולל:
ביטוח בריאות רפואי – הכיסוי הזה מבטיח החזר כספי (או תשלום מראש) עבור הוצאות רפואיות בחו"ל, הסכומים של טיפולים רפואיים בחו"ל יכול בקלות להיות משוגעים, ולכן לא כדאי לנו לשאת בהם בעצמנו.
איתור וחילוץ – במידה ואבד הקשר עם מי מהמבוטחים, עקב תאונה או כל מקרה אחר, ייתכן ויצטרכו להפעיל אמצעים כדי לאתר אתכם ולחלץ אתכם למקום מבטחים, האמצעים הללו יקרים מאוד ולכן כיסוי זה חשוב גם הוא (פחות בטיול עירוני).
חבות כלפי צד שלישי – זה בעצם ביטוח לפגיעה בצד ג', רלוונטי במידה וחס וחלילה פגעתם באדם אחר או ברכושו, בד"כ בעת תאונה (לא בתאונת דרכים). מה שיכול לחשוף אתכם לפיצויים גדולים.
שימו לב – אמנם חברות הביטוח לא מחוייבות לספר לכם על זה – אבל שתדעו שניתן לבטל את כיסויי האיתור וחילוץ וחבות לצד ג' שנמצאים ברובד הבסיסי, וכך לחסוך כמה שקלים. בכל מקרה ההבדל אינו משמעותי לרוב ואנחנו ממליצים לא לבטלם, אבל כדאי להכיר.
הרחבות וכיסויים בתשלום נוסף:
חלק מהרחבות וכיסויים אלו מיותרים במקרים מסויימים, וחלק מאוד(!) חשובים, התייעצו עם גורם מקצועי שמכיר את הפוליסות השונות כדי להחליט מה חשוב לכם, הרחבות פופולריות בביטוחי נסיעות לחו"ל:
כיסוי לביטול או קיצור נסיעה – החזר זה תוכלו לתבוע במידה ונסיעתכם בוטלה או קוצרה במקרים שונים של בעיות רפואיות (ולעתים גם משפטיות) שלכם או של קרובי משפחתם מדרגה ראשונה. זהו כיסוי חשוב שרבים לא יודעים שנמצא בביטוח הנסיעות, בגללו אנחנו תמיד ממליצים לבטח עצמכם מוקדם ככל האפשר – כך תהיו מבוטחים זמן רב בלי לשלם יותר על הביטוח (שהרי מחירו נקבע לפי משך השהות בחו"ל :-))
- כיסוי קורונה – נולד לצערנו במהלך מגיפת הקורונה בשנת 2020-2021 ועבר כמה גלגולים. בימים אלו (קיץ 2022) ניתן להגיד שכל פיליסות הביטוח שאנו מכירים כוללות כיסוי הוצאות רפואיות במקרים של קורונה כבר ברובד הבסיסי, וההרחבה הנקראת קורונה מיודעת בעיקר לכיסוי הוצאות נלוות כמו הזזת כרטיסי טיסה, מלונות והוצאות שהות בגלל מחלה או בידוד.
ספורט אתגרי / ספורט חורף – פעילויות רבות שעושים בטיולים (בעיקר מחוץ לעיר) נחשבות בעיני חברות הביטוח כספורט אתגרי, וחשוב לברר זאת מראש כדי להיות מכוסים. יש חברות שמכלילות פעילויות כמו שייט בסירה, רכיבה על אופניים, פארק חבלים, אומגות, מגלשות הרים וכד' – כספורט אתגרי.
שימו לב – אפילו אם לא תכננתם לעשות פעילות זו או אחרת – כדאי שיהיה כיסוי מתאים כדי שלא תתחילו לחשוב במהלך הטיול "רגע, אנחנו מבוטחים אם נעלה על הסירה הזו? או אם נבלה עם הילדים בפארק האומגות הסמוך???כבודה – המזוודה לא מגיעה? איבדו לכם מטען אחר? נגנבו לכם התכשיטים? – תוכלו לקבל החזר מהיר בגובה של כ-150-200 דולר (תלוי בחברה) עוד כשאתם בחו"ל, ואפילו יותר מזה אם הוכח נזק גדול.
מטען, מחשב נייד, טלפון – רגע, לא עשינו ביטוח כבודה לפני שניה? אז זהו ש… כיסוי ה-'כבודה' לא מכסה בצורה סבירה טלפון נייד ומחשב… ולכן אל תטעו לחשוב שהם מבוטחים שם.
החמרת מצב רפואי קיים – אם אתם יוצאים לחו"ל כאשר ישנו מצב רפואי קיים, דעו לכם שהוא לא מכוסה! חברת הביטוח תרצה לדעת מראש במה מדובר וכנראה שתגבה פרמיה נוספת (לא זולה) כדי לבטח אתכם כנגד החמרה של המצב הרפואי הספציפי הזה בזמן הטיול.
נסיעה בזמן היריון – גם כאן לא כל חברה תסכים לבטח ולא בכל חודש להיריון, כמה שיותר מתקדם – ככה יותר מסוכן…
החזר השתתפות עצמית ברכב שכור – כיסוי זה מבטח את חלק ה-'השתתפות עצמית' שלכם בביטוח הרכב השכור. הביטוח הרגיל שמסופק על-ידי חברת ההשכרה לרוב כולל השתתפות עצמית גבוהה ולכן מטיילים רבים מבקשים לבטח גם חלק זה. להסבר נוסף…
תאונות אישיות – בגדול זה אומר שתקבלו פיצוי כספי חד פעמי במקרים של פציעה או אשפוז וכד' (תלוי בפוליסה) שקרו בחו"ל.
חובת הדיווח לביטוח
דווחו לחברת הביטוח (או הסוכן) כל דבר שיכול להיות רלוונטי על מצבכם הרפואי, כי אם לא תדווחו, ויקרה משהו – אז חברת הביטוח כנראה תשתמש ב-אי הדיווח כדי להתחמק מתשלום (ואולי גם בצדק)
ייתכן גם כי תידרשו להביא אישורים רפואיים או דוחות בדיקות שיתראו את המקרה (או למשל רמת הסיכון של ההריון) – ספקו לחברת הביטוח כל מה שהיא מבקשת מכם.
אופן ההתנהלות בחו"ל
לפני היציאה לחו"ל וודאו כי כל בני המשפחה יודעים באיזו חברה אתם מבוטחים ואיך יוצרים קשר עם מוקד החירום של החברה, שיהיה לכל מקרה. כולל הכנסת המספרים לזיכרון הטלפון. בנוסף כדאי לשאת עליכם העתק מעמוד תקציר הפוליסה.
במקרה של נזק פיזי (למשל לרכב שכור אם ביטחתם את ההשתתפות העצמית שלו), או למטען, או חס וחלילה יש בעיה רפואית – צרו קשר מיד עם חברת הביטוח כדי לקבל הנחיות והכוונה להמשך טיפול.
בדקו מראש מה נדרש להשיג במקרה של תאונה עם רכב או גניבת ציוד, כדי לא להתחיל לחפש אנשים בארץ בדיוק ביום שבת כשאתם בתאונה בחו"ל…
במקביל צרו קשר עם סוכן הביטוח שלכם כדי לקבל הנחיות על איך יש להתנהל מול חברת הביטוח.
למה זה חשוב?
כי יש מקרים בהם תצטרכו להשיג במקום האירוע מסמכים שונים (למשל דוח משטרתי), ושאם לא תעשו זאת – לא תוכלו לתבוע את חברת הביטוח!
כמובן זה רק החלק הכספי, אך יש להתייעצות יתרונות בתחומים נוספים שונים.שמרו תיעוד וקבלות של כל הוצאה שאולי קשורה לביטוח, כולל של המלווים שלכם (אשר רבים לא יודעים – אבל גם ההוצאות שלהם מכוסות בפוליסת הביטוח במקרים מסויימים).
מתי כדאי לעשות את הביטוח?
את רוב הביטוחים אפשר להפעיל החל מ-רק 180 יום לפני הנסיעה. המלצתנו – נצלו זאת ורכשו את הביטוח מראש.
למה?
בעיקר כי לא תשלמו יותר, אבל תהיו מכוסים זמן רב מראש תחת סעיפי קיצור / ביטול הנסיעה (שהרי אם לא רכשתם ביטוח עדיין והנסיעה בוטלה – אף אחד לא יחזיר לכם כסף… ויש מקרים כאלו כל יום!).
כדי שלא תיזכרו ברגע האחרון כשהכל לחוץ וקשה להשיג מישהו נורמלי לדבר איתו או שאין לכם זהמן לטפל בזה. או חס וחלילה שלא תשכחו לגמרי.
כדי שיהיה לכם זמן להתייעץ ולהשוות ולבדוק פוליסות (אלא אם אתם יודעים בדיוק מה אתם רוכשים, ואז פשוט הורידו זאת מרשימת המשימות).
דעו לכם כי ביטוחים בד"כ אפשר לבטל ולקבל החזר מלא, כל עוד כמובן לא תבעתם או טסתם כבר, ולכן גם אם רכשתם ביטוח מראש, ולאחר מכן התחרטתם – כנראה שלא קרה כלום 🙂
השוואת מחירים ופוליסות
אני מזכיר שהכי טוב להתייעץ עם סוכן שמבין בתחום, אבל אם אתם אוהבים להשוות עצמאית את הפוליסות והמחירים ואולי גם להזמין באינטרנט – אז הנה קישורים לאתרים של רוב חברות ביטוח הנסיעות כולל מידע קצר עליהן.
בנוסף לחברות הללו כדאי לבדוק את ההצעה של ביטוח הנסיעות באתר מועדון ההנחות לחו"ל 'קליקו Pro'…
חברות ביטוח נסיעות פופולריות בישראל
המזמינים ביטוח נסיעות דרך (חלק) מהקישורים שלהלן, יהנו ללא עלות נוספת מליווי ושירות אישי של סוכנות 'מישורים' – המתמחה בביטוחי נסיעות לחו"ל (כמובן שדרכה גם אנחנו רוכשים ביטוח). בחלק מהמקרים אפילו יוחזר חלק מהתשלום לאחר הרכישה כהטבה לחברים.
פספורטכארד | Passportcard
★ פספורטכארד היא למעשה סוכנות ביטוח ולא חברת ביטוח, שמוכרת ביטוח משלה ומציידת את לקוחותיה בכרטיס אשראי נטען אשר באמצעותו הוא יכול לשלם תביעות ולהימנע מהוצאת כסף מהכיס (זה אומר שאם אתם בחו"ל וחס וחלילה זקוקים לתשלום עבור סיוע רפואי – אתם מתקשרים למוקד פספורטכארד, הם טוענים לכם את הכרטיס, ובאמצעותו אתם משלמים).
ביטוח פספורטכארד יקר יחסית, אולם הוא פופולארי מאוד בעיקר בשל מיתוג טוב, ובגלל כרטיס האשראי שמכסה את ההוצאות בשטח (ואז גם אין השתתפות עצמית)…
מגדל – מסע עולמי
★ חברת ביטוח וותיקה שנכנסה לשוק ביטוחי הנסיעות בערך בשנת 2012 והפכה להיות אחת מהחברות הגדולות בתחום.
★ למגדל אפליקציה בשם MigdalPay, שמאפשרת איתור רופא בכל מקום בעולם, סילוק תביעה במקום בלי צורך להגישה למוקד, קבלת פיצוי מהיר באובדן הגעת כבודה ועוד…
– לא משלמים השתתפות עצמית על הוצאות רפואיות.
הפניקס – Smart Travel
★ שחקנית ותיקה בשוק הנסיעות לחו"ל. חברת ביטוח שידועה ביציבותה בתחום.
★ החברה מפיצה את מוצריה בעיקר באמצעות סוכני ביטוח.
★ הפניקס גם מציעה 'ביטוח ביטול מכל סיבה'…
– הפוליסה בפניקס פופולארית וזולה, כדאי לבדוק!
– בביטוח הנסיעות של הפניקס גם לא משלמים השתתפות עצמית על הוצאות רפואיות.
הראל
★ להראל 2 סוגים של פוליסות ביטוח נסיעות לחו"ל: "דרכון First Class" – לנוסעים עד גיל 95 ו-"דרכון פרימיום" – למי שמבוטח בביטוח הבריאות של הראל מסוג פרימיום.
★ הראל היא חברת הביטוח הראשונה בישראל שמכרה ביטוחי נסיעות לחו"ל.
★ מפיצה את הביטוח שלה בעיקר על-ידי סוכני ביטוח.
כלל
★ שחקנית ותיקה בשוק הנסיעות לחו"ל שעובדת עם מספר קופות חולים ומבטחת את חבריהן, ולכן למעשה מבטחת אחוז גדול מהיוצאים לחו"ל.
★ ביטוח הנסיעות של כלל מספק החזר מיידי של הוצאות רפואיות ואיחור מזוודה כך שהעלות לא תצא מכיסכם.
★כלל מספקת רופא אונליין בעברית מכל העולם והטסת מלווה למקום אשפוזו של המבוטח.
> למידע נוסף על ביצועי החברות מאתר משרד האוצר לחצו כאן…
ביטוח חינם בכרטיס אשראי?
מהו הביטוח שחברות כרטיסי אשראי נותנות בחינם? למעשה מדובר בביטוח של אחת מחברות הביטוח הרגילות, אשר ניתן כהטבה למחזיקי כרטיסי אשראי רבים, לזמן מוגבל של 5 ימים, ובתנאים שהם לפעמים קצת שונים מהתנאים הרגילים שיש בביטוחים שתרכשו מסוכני ביטוח או מחברות הביטוח עצמן (לטוב ולרע).
ביטוחים אלו מתאימים בעיקר לנוסעים בודדים שנוסעים לתקופה קצרה וזקוקים לביטוח בסיסי, ואז אכן ניתן וכדאי לחסוך באמצעותם כמה שקלים וכדאי לממש זאת.
אך אם תבקשו להוסיף בני משפחה, או כיסויים שחשובים לכם, או עוד ימים מעבר ל-5 שבהצעה – אז רבות תגלו שקיבלתם 5 ימים חינם לנוסע הראשי, והסה"כ המשפחתי יצא יקר מאוד 🙂
ביטוחים אלו לא נמכרים על-ידי סוכני ביטוח אז תצטרכו לעשות זאת מול נציגי/ות חברות הביטוח או האשראי.
את לקוחות ויזה כאל מבטחת חברת הראל. את לקוחות ישראכרט, לאומי קארד, ואמריקן אקספרס – מבטחת AIG.
לקריאה נוספת:
> עוד מידע על כל מה שצריך לדעת על ביטוחי נסיעות, כולל ביטוח ביטול טיסה, וכיסוי החזר השתתפות עצמית ברכב שכור..
> וגם – המלצות וטיפים מסוכן נסיעות שמכיר את כל המקרים שיכולים לקרות לכם, וגם את כל חברות הביטוח…
נסיעה בטוחה!
עמודים נוספים שיעניינו אותך:
- ביטוחים
- מגדל - ביטוח נסיעות לחו"ל משתלם | סקירה והטבות
- הראל - ביטוח נסיעות לחו"ל | סקירה
- הפניקס - ביטוח נסיעות חכם ומשתלם לחו"ל | סקירה
- כלל - ביטוח נסיעות לחו"ל | סקירה
- איזה ביטוח נסיעות כדאי? | השוואת מחירים ומידע
- פספורטכארד - ביטוח נסיעות לחו"ל שמשלם במקום | סקירה
- CarinsuRent | שירות ביטוח החזר השתתפות עצמית לרכב שכור
שלום,
התוכלו להתייחס לביטול חבילת תיור לגמלאים שנרכשה ובוטלה. הבנתי שמצב זה מעוגן בחוק תמורת פיצוי של 100 ש"ח.