רוב הטיולים שלנו מחוץ לערים הגדולות כוללים נהיגה עצמאית ברכב שכור, כך אנחנו מגיעים לאן שרוצים מתי שרוצים, ללא תלות בתחבורה ציבורית (שבהרבה מאד יעדים היא מוגבלת וכמעט בלתי קיימת), חוסכים זמן ועוד.
הבעיה היא שחשוב לדעת איך שוכרים רכב מתאים ונוח, במחיר זול, מחברה טובה, שישרת אותנו בביטחון ובהנאה.
המדריך יעזור לכם ללמוד איך שוכרים רכב בקלות, בלי תקלות, ובלי לשלם יותר ממה שצריך.
נעשה לכם סדר בבלאגן – עם כל מה שחשוב לדעת על שכירת רכב בחו"ל, טיפים איך להימנע מצרות, השוואת מחירים והנחות ועוד…
< ניווט מהיר בעמוד >
דגשים להשכרה | הסכם ההשכרה | רישיון נהיגה | ביטוחים | תשלומים וביטולים | איסוף הרכב השכור | החזרת הרכב השכור
מקרי חירום ותאונות | סקר שוק והשוואת מחירים | מבצעים והנחות 13%-5% | טיפים חשובים
מה חשוב לבדוק במהלך השכרת רכב לחו"ל?
קבוצות רכב
מושג שקצת נעלם לאט לאט, אבל עדיין חשוב להכירו.
כאשר שוכרים רכב בחו"ל – כמעט תמיד לא יבטיחו לכם דגם מדויק, למרות שתראו תמונה באתר של מאזדה 6 למשל – בשטח תקבלו משהו אחר דומה.
חברות הרכב בעצם מתחייבות ל-"סגנון רכב", או ל "דגם או או דומה לו", או ל-"קבוצת רכב", ולא על דגם ספציפי.
לפניכם קבוצות הרכב העיקריות (שימו לב: החלוקה לא מחייבת, ורוב החברות כבר לא מציגות אותה היום):
קבוצה A – כאן תמצאו בדרך כלל רכבים קטנים וזולים יותר, למשל רכבי מיני או סופר מיני (חלק ניכר ידניים). רכבים מהסוג הזה מתאימים בעיקר לזוגות, וכן למי שמוכן להתפשר באיכות הנסיעה במטרה להוזיל את העלויות. קבוצה B – כאן פעמים רבות נכנסים לשדה המשחק רכבים קטנים אבל גם מתקדמים מעט יותר, דוגמת רכבי מיני אוטומטיים. קבוצה C – רכבים תת משפחתיים או סופר מיני הכוללים שטח גדול יותר לאחסון. קבוצה D – רכבים גדולים יותר, אפילו משפחתיים, בהם קל יותר לקבל דגם אוטומטי. קבוצה E – כלי רכב משפחתיים, גדולים ובדרך כלל גם מאובזרים היטב. קבוצה F – רכבי המנהלים למיניהם, שמגיעים פעמים רבות עם מנועי שני ליטר ואבזור מרשים. קבוצה G – קטגוריה הכוללת בחלק הארי של המקרים רכבי פרימיום. קבוצה H – מכוניות סלון/פאר, ביניהם דגמים מתקדמים למשל של קאדילק או וולוו. קבוצה I – בעיקר מיניוואנים, אבל כאלה הנחשבים לקומפקטים יחסית (בין חמישה לשבעה נוסעים). קבוצה K – מיניוואנים גדולים יותר. קבוצה L – כנ"ל. קבוצה M – כלי רכב המיועדים להסעה של עד תשעה נוסעים.
דגם הרכב שתקבלו בשטח תלוי לרוב בזמינות הרכבים בתחנת ההשכרה בזמן איסוף הרכב, ולכן לא תוכלו לדעת מה הרכב הספציפי שתקבלו עד אשר תקבלו אותו בפועל בתחנת ההשכרה.
'טיפ קליקו' להנאה מהרכב השכור – תמיד הזמינו רכב בקטגוריה אחת "כבדה" יותר מאשר מה שרגילים לנהוג בה בבית, כאשר הקטגוריה ה"מינימלית" עבור משפחות עם ילדים צריכה להיות קטגוריה D (או 'סטיישן' ברוב אתרי ההשכרה).
הבחירה של הרכב הנכון אינה מדע מדויק כי לכל אחד יש שיקולים שונים:
– צריך לראות אילו נסיעות אתם אמורים לבצע ובאילו דרכים
– מה משך הנסיעות
– כמה אנשים צפויים להיות ברכב
– איזה ציוד ומטען נדרש לאחסן בתא המטען
– כמובן שגם מה המחיר שיכולים או רוצים לעמוד בו.
מתי להזמין רכב שכור?
רוב החברות מפרסמות מחירונים בין 6 ל-10 חודשים מראש. כלומר לפני זה לא ידעו בכלל לתת לכם הצעת מחיר.
כאשר יש מחיר ומלאי – אז כבר כדאי להזמין כדי שתקבלו בדיוק מה שאתם רוצים ובמחיר סביר (מומלץ לבחור עסקאות עם אפשרות ביטול).
בכל מקרה כדאי להזמין מראש ולא להגיע לנקודת האיסוף ולבקש רכב – כי קיים סיכוי שתנחתו עם המשפחה ולא יהיה בכלל רכב להציע לכם (ואם יהיה – 99% שתשלמו מחיר גבוה משמעותית).
מועד ההזמנה קריטי, בייחוד בקטגוריות שהיצע הרכבים שבהן מצומצם יחסית: בדרך כלל יהיו אלה הרכבים הגדולים והיקרים יותר, או האוטומטיים. אם מעוניינים ברכב שכזה מומלץ מאד לבצע את ההזמנה מבעוד מועד, אפילו חודשים רבים לפני ההגעה, מה שיגדיל את הסיכויים שיהיה רכב זמין.
גיר ידני או אוטומטי?
הרכב לא נמדד רק בקבוצה שהוא משתייך אליה. יש כאן מספר אבחנות נוספות שחשוב לבצע. אחת הבסיסיות ביותר היא בין רכב ידני לבין רכב אוטומטי.
בהרבה מאד מדינות באירופה הרכבים הידניים יהיו נפוצים הרבה יותר מאלה האוטומטיים, כך שמי שרוצה רכב אוטומטי צריך לא פעם לבצע את ההזמנה מראש – וגם לשלם יותר, לעתים באופן משמעותי.
יש נהגים שמחזיקים ברישיון לאוטומט בלבד, או נוהגים באוטומט בלבד, ולכן הם יעדיפו לשלם יותר ולקבל רכב שהנהיגה בו נוחה (זכרו שגם כך זה לא פשוט לנהוג ברכב במדינה זרה, עם חוקים ותמרורים שונים, כיוון נסיעה שעשוי להיות שונה ועוד).
לעומתם, נהגים שמאמינים שיוכלו להתרגל לנהיגה עם ידית ההילוכים אחרי "חבלי נהיגה" מסוימים, יבחרו ברכב ידני – ויחסכו כנראה כסף בעלות שכירת הרכב בחו"ל.
מתכננים לשכור רכב?
בנינו צ'קליסט (רשימת משימות) שצריך לעבור עליה במהלך איסוף הרכב, ועם החזרתו. כדי למנוע עוגמת נפש, קנסות, ודברים לא נעימים. ובעיקר כדי ליהנות יותר מנסיעה בטוחה!
מאפייני הרכב השכור
יש עוד דברים שחשוב להתבונן בהם ביחס לרכב שבוחרים. מבחינת נפח המנוע יש מספר אפשרויות, כשכאן מומלץ לבצע את הבחירה בהתאם להיקף הנסיעות ולתנאי הדרך הצפויים: אם יש עליות וירידות בחלק ניכר מהדרך, לדוגמא, נראה שכדאי לשכור רכב בעל נפח מנוע גדול יותר. מספר הדלתות של הרכב עשוי גם להשפיע על המחיר כאשר שתי דלתות יהיו זולות ביחס לרכב עם ארבע דלתות. הבעיה היא שעובדה זו משפיעה (לרעה) על הנוחות של אלה שנכנסים אליו: זהו לא המשתנה שעל פיו מומלץ "ללכת לרב", אבל כן משהו שאפשר לשים אליו לב גם. בנסיעות של שני אנשים ניתן אולי לבחור בשתי דלתות, אבל פחות בנסיעות של שלושה, ארבעה או חמישה אנשים.
חשוב לשים לב לגודל תא המטען, האבזור של הרכב וכן הלאה.
תמורת תוספת תשלום ניתן להוסיף פריטים חיוניים לרכב:
למשל מערכת ניווט GPS – זה פינוק חשוב שימנע מאיתנו את הצורך להתבסס על השילוט (שדי מטעה ביעדים רבים) או על מפות (רבים מתקשים לנווט באמצעותן). על מכשיר GPS תשלמו סכום של כמה עשרות שקלים ליום – בהמרה למטבע הרלוונטי כמובן. היתרון הוא שאתם מקבלים לרוב מכשיר מעודכן ליעד הספציפי, עם כתובת אליה ניתן לפנות בעת תקלה או בעיה בתפעול המכשיר.
כדי לחסוך את עלות מכשיר הניווט ברכב השכור – הגיעו עם אפליקציית ניווט בטלפון, דוגמת WAZE, או יותר טוב – אפליקציית ניווט שעובדת בלי חיבור אינטרנט…
בכל מקרה כדאי שיהיה לכם חיבור אינטרנט סלולרי בטלפון (לקריאה נוספת על חבילות תקשורת אינטרנט בחו"ל…) כדי לטעון דיווחי תנועה, עדכונים ובמקרה של וייז – כדי שתוכלו ממש לתכנן מסלול ולעדכנו במהלך הניווט.
טיפ קליקו – במידה והורדתם אפליקציית ניווט או שיש לכם מכשיר ניווט לוויני GPS – הורידו מראש עוד בארץ מפות של היעד ובדקו שהתוכנה והמכשיר עובדים כראוי.
תוספת הגיונית אחרת עבור משפחות עם ילדים – היא מושב בטיחות לרכב המותאם לגילו: סל קל, כסא בטיחות או מושב מגביה (בוסטר). יש מקרים בהם ניתן לשכור את המושב, אבל המחיר לא צפוי להיות זול: המחיר מתחיל בדרך כלל מכחמישה יורו ליום, כשלא מובטח שאיכות המושב תהיה משביעת רצון.
ניתן וגם מומלץ להביא את הכסא שלכם מהבית, כל עוד מקפידים לשמור עליו במהלך הטיול. מצד שני, זה די מסורבל ולא ממש פשוט (אלא אם קונים בוסטר מתנפח, המצאה די גאונית). המלצה מועילה היא פשוט לראות לכמה ימים את שוכרים רכב, כשהשכרה ארוכה מעט את הכף לטובת הבאת מושב הבטיחות או ההגבהה מהבית. בכל מקרה חשוב לפני שבוחרים לראות מהן התקנות לגבי הושבת ילדים במדינת היעד (למשל, לפעמים נדרש להוסיף ילדים מגיל X במושב בטיחות אך ורק מאחורה), ובעיקר לחשוב מה הכי בטוח עבור הילדים שלכם.
יש תוספות אפשריות אחרות לרכב, דוגמת גגון (תוספת הכרחית אם סוחבים ציוד רב, למשל ציוד סקי) או ציוד לנהיגה בחורף: צמיגי חורף, שרשראות שלג ועוד. הבחירה של ציוד החורף היא פונקציה של היעד שמגיעים אליו, תקופת השנה וכמובן שגם החוקים החלים במדינה. לעיתים התוספות החורפיות יהיו ברכב המושכר כברירת מחדל, אבל השכרה כזו צפויה להיות יקרה יותר.
מהם צמיגי חורף / צמיגי שלג, ושרשראות שלג?
שימו לב – עדיף בכלל לא לנהוג על שלג וקרח, ולא משנה איזה צמיג יש לכם, אבל מה לעשות – פעמים רבות יורד שלג ואתם בכביש…
חברת ההשכרה אמורה לדעת את התאריכים ולהשכיר לכם את הרכב שהוא כבר מצויד בצמיגי החורף, אך כדאי לכם לוודא האם תקבלו צמיגים אלו או לא, ואם זה כלול במחיר או שיש להזמין בנוסף (וכמובן לקחת זאת בחשבון בהשוואת המחירים).
שרשראות שלג – אלו שלשלאות מתכת שנועדו לנסיעה רק בשלג, הן דורשות הזמנה ותשלום נפרדים ולא כל אחד יודע להתקינם ולנהוג איתם. לא מומלץ להתעסק בזה למי שלא מכיר…
בכל מקרה, לא משנה איזו צמיגים יש לכם – בכביש קפוא, רטוב או מושלג נוסעים לאט, במיוחד בסיבובים, שומרים מרחק רב יותר, בולמים בזהירות ובכלל נזהרים מתנועות חדות.
טיפ קליקו – גם אם חברת ההשכרה לא נותנת לכם צמיגי חורף, אך אתם מתכננים לנהוג במקומות גבוהים בתקופה קרה – דרשו זאת מהם!
למשל בנמ"ת באזל שבצידו האחד יש את שווייץ שם זה חובה, ובצידו האחר צרפת ששם זה לא חובה, אך מה שמשנה זה לאן אתם מתכוונים לנהוג.
לרשימת מדינות אשר בהן ישנה חובה (או המלצה) לצמיגי חורף, כולל תאריכים – לחצו כאן…
הסכם השכרת הרכב
מועד ההחזרה של הרכב
הסכם ההשכרה הוא לב העסקה, אבל למרבה הצער הוא כולל לא מעט מלכודות אפשריות. אתם לא צריכים לקחת יועץ או עורך דין, אבל בהחלט לקרוא את סעיפי ההשכרה המרכזיים לעומק, לדרוש הבהרות מהחברה הרלוונטית או אפילו לנהל משא ומתן על חלק מהסעיפים. תאריכי ההחזרה הם קריטיים, ולמרבה הצער – מקור ללא מעט קנסות מייאשים. הסכם ההשכרה כולל התייחסות לשעה המדויקת בה נלקח הרכב, ולשעה בה נדרש להחזיר אותו ביום המיועד. כל איחור כאן הוא פתח לקנסות, כאשר אצל חלק מהחברות איחור של למעלה מחצי שעה או שעה דינו כעלות יום השכרה שלם נוסף, עם תוספת של דמי טיפול. מומלץ מאד לקחת מרווח ביטחון של כמה שעות בהחזרת הרכב, ולא לצאת לדרך בדקה ה-90. עיכובים או איחורים הם אפשריים תמיד: לראיה גם אם אתם מגיעים בזמן, אבל ממתינים כמה שעות בתור של סניף חברת ההשכרה, זה ייחשב שהחזרתם את הרכב באיחור.
מגבלת הקילומטרים ומעבר בין מדינות
רוב הסכמי ההשכרה לא מגבילים את הנהג במספר הקילומטרים שהוא יכול לנהוג בהם עם הרכב השכור, אבל יש הסכמים שדווקא כן. מומלץ לראות את ההסכם ולשאול את אנשי חברת ההשכרה האם חלה הגבלת קילומטרים מסוימת, שתחייב אתכם מטבע הדברים להיערך בצורה שונה. גם כאן חריגה ממגבלות הקילומטרים היא פתח ללא מעט צרות כלכליות.
עוד משהו שצריך לשים לב אליו היא האם מותר לעבור עם הרכב למדינות שכנות. מכיוון שיש מדינות רבות בהן הגבולות פתוחים וללא עצירה אז לא תמיד תשימו בכלל לב שחציתם את הגבול למדינה אחרת.
טיפ קליקו – העריכו מראש אם אתם עלולים לחצות גבול (מתוכנן או לא) ועדכנו את חברת ההשכרה. זה חשוב מאוד מבחינת הביטוח, ויש אפילו חברות שיבקשו תוספת של כ-15 יורו עבור אישור זה, ועליכם לשלם אותה מראש.
מיכל הדלק
כשבוחנים את הרכב, וגם את ההסכם ההשכרה, צריך לראות באמצעות איזה דלק נדרש לתדלק אותו: סביר להניח שאתם יודעים מה קורה אם מתדלקים באמצעות הדלק הלא נכון. הבחירה בדרך כלל היא בין מנועי בנזין למנועי דיזל (סולר), כאשר רכבי הדיזל נפוצים באירופה ונחשבים לחסכוניים יותר מבחינה כספית. גם אם מחיר הדיזל בפועל יהיה גבוה יותר מדלק "רגיל", צריכת הדלק בפועל נמוכה משמעותית ברכבי דיזל.
כמעט תמיד תידרשו להשיב את הרכב לחברת ההשכרה עם מיכל דלק מלא, כשמי שחוטא בכך צפוי – ניחשתם נכון – לשלם קנס לא מבוטל: הסיבה היא שדמי הדלק הנגבים כאן גבוהים בעשרות אחוזים ביחס למחיר שלהם במדינה הנקובה. עם זאת, יש חברות והסכמים שלא מחייבים להשיב את הרכב עם מיכל מלא, מה שכמובן הופך את החיים לפשוטים יותר. את התדלוק מומלץ לבצע הכי קרוב שניתן לנקודת ההחזרה של הרכב, למשל בדרך לשדה התעופה, וזאת כדי למנוע התרוקנות שלו עד שהוא יגיע למגרש החניה. לפעמים יש בשדה התעופה עצמו תחנות דלק, אבל בדרך כלל מומלץ שלא להתבסס עליהן: הסיבה היא שתחנות במיקום זה נוטות להיות יקרות במיוחד 🙂
קיבלת רכב דיזל? שאלו מראש אם צריך למלא לו תוסף AdBlue ובאילו מקרים, אם תפספסו אתם יכולים להיתקע ואף יכול להיגרם נזק לרכב!
נהיגה בכבישי אגרה
במהלך נהיגה בחו"ל יש סבירות שתעברו בכבישי אגרה, שמעצם ההגדרה שלהם הם מהירים יותר, אבל מצד שני מצריכים תשלום (לפעמים לא מבוטל).
יש מדיניות בהן רוכשים מדבקה מיוחדת שמאפשרת נסיעה בכבישים האלה, כשמי שנוסע ללא מדבקה תקפה צפוי לקבל קנסות כבדים. מה שחשוב לענייננו הוא שהמדבקה יכולה להינתן כבר על ידי חברת ההשכרה, לעיתים למשך יום או יומיים (עם תחילת הנהיגה מומלץ לתקף את המדבקה לתאריך רחוק יותר, על פי משך ההשכרה) או אם יש לכם מזל – לכל תקופת ההשכרה. מומלץ לשאול את החברה, במדינות בהן נהוג השימוש במדבקות, האם ניתן לקבל אותה, באילו תנאים ועד מתי היא תקפה.
במידה ואין לכם מדבקה תוכלו לרכשה לרוב בתחנות דלק ושירותים בצידי הדרכים.
לחילופין – ניתן לקבוע במכשיר הניווט GPS שיתכנן לכם דרך ללא עליה על כבישי אגרה, כך לא תצטרכו מדבקה, וגם תרוויחו נסיעה בכבישים צדדיים שהם לרוב מעניינים יותר (כמובן שנסיעה זו תיקח יותר זמן כמעט תמיד).
מספר הנהגים
כפי שתראו בהמשך, הנהג שעתיד להתיישב מאחורי ההגה ברכב השכור מגדיר האם הוא יכול לשכור רכב, ולפעמים גם את המחיר של ההשכרה. אבל מה קורה כאשר יותר מנהג אחר צפוי לנהוג? ובכן, במצב הזה אתם נדרשים לשלם תוספת עבור נהג נוסף, בסכום שבהחלט עשוי להגיע לכ-10 דולר / יורו ליום ואף יותר. מכאן נובע שאם מפקידים בידי נהג אחד את ההגה, ניתן לחסוך. ולא, זה ממש לא מומלץ להצהיר כי רק אדם אחד נוהג ברכב, אבל לתת גם לאדם אחר לנהוג. במקרה הזה הביטוח של הרכב לדוגמא עלול להתבטל במקרה של תאונה.
את ההחלטה גם כאן מומלץ לבצע על פי מאפייני הנסיעות הספציפיים. בנסיעות ממושכות או לתקופות ארוכות, יכול להיות שזה לא יהיה הוגן לתת רק לאדם אחד לנהוג: גם הוא צריך הרי לנוח וליהנות מהנוף. לכן, במצבים אלה כן היינו ממליצים לשלם את התוספת עבור נהג נוסף. בנסיעות קצרות או נקודתיות, או כשהנהג בטוח שהוא יוכל לעמוד במשימה לבדו, ניתן לוותר על נהג נוסף.
ישנן עסקאות בהן הנהג הנוסף כלול במחיר – בדקו מראש.
רישיונות נהיגה – ישראלי ובינלאומי
כדי לנהוג אתם זקוקים מטבע הדברים לרישיון נהיגה. אלא שבמקרה של נהיגה בחו"ל, עומדת השאלה האם נדרש בנוסף לרישיון הישראלי גם רישיון בינלאומי? התשובה ברוב המקרים היא כן. חברות השכרה רבות וגם גורמי אכיפת החוק בלא מעט יעדים בעולם דורשים רישיון בינלאומי, שהוא למעשה רישיון המוכר במדינות החתומות על אמנת ז'נבה (1949) ו/או אמנת וינה (1968). גם כאשר הרישיון הבינלאומי אינו חובה על פי חוק, כן מומלץ להצטייד בו בלא מעט מקרים: מכיוון שחברות ביטוח רבות מחייבות רישיון בינלאומי, כך שמי שלא נושא עליו רישיון כזה הוא למעשה חסר ביטוח.
עדכון מדצמבר 2017 – משרד התחבורה ממליץ להוציא רישיון בינלאומי לכל היעדים בעולם, ואז שינה את ההמלצה… בקיצור אנחנו ממליצים לעקוב אחר ההנחיות בקישור הזה…
בנוסף קראו את המאמר הזה – למה צריך רישיון נהיגה בינלאומי בחו"ל…
רישיון הפלסטיק הישראלי של רובנו משמש כרישיון בינלאומי במדינות רבות, רשימת מדינות אלו ניתן למצוא באתר משרד התחבורה.
בכל מקרה ישנה המלצה של גורמים רבים לשאת עליכם בנוסף רישיון בינלאומי ייעודי מנייר אשר מונפק בארץ לפי דרישה,
והחדשות הטובות: זה ממש לא מסובך להוציא רישיון בינלאומי, וגם לא יקר. את הרישיון ניתן להוציא דרך הסניפים של החברות מ.מ.ס.י או טלדור, הפזורים ברחבי הארץ (באתר משרד התחבורה תראו את רשימת הסניפים המלאה). רישיון בינלאומי תקף רק כשהוא מוצמד לרישיון ישראלי, אותו יש להציג כדי להוציא את הרישיון הבינלאומי. שימו לב שהנפקת הרישיון כרוכה בתשלום שמשתנה בין הגופים המספקים אותו, אבל בגדול ההוצאה הדי מינימלית עומדת על כ-15-20 ש"ח. שימו לב שנהגים חדשים שזקוקים עדיין למלווה לא יכולים להוציא רישיון בינלאומי.
נקודה חשובה נוספת: יש חברות שמאפשרות רק לנהגים מגיל מסוים (24 בדרך כלל), או בעל ותק מסוים על הכביש, לשכור רכב. אם נהגים צעירים או חדשים, על פי ההגדרה של חברת הביטוח, יוכלו לנהוג ברכב שכור – לרוב זה יהיה כרוך בהתייקרות משמעותית של הסכום. לכן, לא תמיד זה מומלץ לתת לנהג הצעיר ביותר לנהוג, בלשון המעטה.
דרישה אחרת היא לכרטיס אשראי, שיהווה לא רק אמצעי תשלום – אלא גם דרך למימוש הפיקדון, אם יהיה בכך צורך.
שימו לב – חשוב שתהיה התאמה בין שם מחזיק כרטיס האשראי, מזמין הרכב והנהג הראשי!
אם לא תהיה התאמה אז נציגי חברת ההשכרה עלולים לבקש ערבות גבוהה מאוד במזומן, או לסרב לאשר את ההשכרה!
שימו לב שכמעט תמיד יבקשו לקחת פיקדון מכרטיס האשראי, הפיקדון נלקח באופן זמני ומוחזר עם החזרת הרכב. ולכן וודאו שיש לכם מספיק מסגרת בכרטיס האשראי.
ביטוח רכב שכור (כולל השתתפות עצמית)
בארץ, כשאנחנו נוהגים ברכב אנחנו יודעים מהם הביטוחים שאנחנו חייבים (ביטוח חובה / צד ג') או רשאים לרכוש (ביטוח מקיף). אך בהשכרת רכב בחו"ל צריך להבין כמה מושגים אחרים, אשר בעיקר מתחלקים ל-3:
– ביטוח הרכב השכור – מה קורה אם נגרם לו נזק? (בקיצור – חברת ההשכרה)
– ביטוח הנוסעים ברכב (על רכושם) – מי מבטח אותם? (בקיצור – חברת ביטוח הנסיעות)
– צד ג' – גוף ורכוש – מי דואג להם? (בקיצור – זה משתנה…)
נזק או אובדן הרכב השכור
הביטוחים הבסיסיים שמכסים (או מפצים) אתכם במקרה של נזק או אבדן לרכב השכור הם: Collision Damage Waiver (בקיצור CDW), או Loss Damage Waiver (יענו LDW). כמעט לכל הרכבים שתשכרו בחו"ל יהיה ביטוח בסיסי כזה.
ביטוחים אלו דומים לביטוח המקיף בארץ, בה המבוטח לא יצטרך להשתתף באופן מלא בנזק הנגרם לרכב במהלך תאונת דרכים או פגיעה אחרת.
יש מקרים, בעיקר בצפון אמריקה, בהם הביטוח הזה כולל גם תרחישים של גניבת רכב (למעט מקרים בהם הגניבה נובעת מרשלנות ברורה של השוכר). הביטוחים בדרך כלל לא מכסים נזקים הנגרמים למרכב התחתון ברכב, לקלאץ' (מצמד) שלו, לזגוגיות, לריפודים או לצמיגים (כולל טיפול בתקרים), וגם לא את העלויות הנלוות במצבים אלה: למשל גרירת הרכב. ניתן לעיתים להוסיף כיסוי לחלקים אלה בתוספת תשלום, אבל לא תמיד.
אבל –
כמעט תמיד יידרש השוכר לשלם השתתפות עצמית בגובה של מאות ואלפי דולרים במקרה של נזק או אובדן. ולכן ניתן לרכוש ביטוח החזר השתתפות עצמית (זהו חלק ה-Excess), ששמו באנגלית הוא 'Super CDW' או 'Excess Insurance' – זה ייקר את הביטוח אבל ימנע את הצורך בדמי ההשתתפות העצמית (הנקראים Excess, או לעתים Deductible) שגובהם אלפי ש"ח ברוב המקרים.
שימו לב להבדל בין 'ביטול השתתפות עצמית' ל-'ביטוח החזר השתתפות עצמית':
'ביטוח החזר השתתפות עצמית' לא מבטל את תשלום ההשתתפות העצמית, אלא מכסה אותה ביטוחית ותוכלו לקבל החזר מחברת הביטוח (ולא מחברת ההשכרה) בגין התשלום שתשלמו במקרה של נזק.
'ביטול השתתפות עצמית' מונע לגמרי את התשלום, והוא נוח יותר (אך לא בהכרח זול יותר). בד"כ כאשר שוכרים את הרכב ישירות מחברת ההשכרה אז יציעו לכם להוסיף ביטול כזה (ביטול מוצע רק על-ידי חברת ההשכרה, ולא על-ידי חברות ביטוח צד שלישי). במידה ושוכרים דרך סוכנות השכרה גדולה (למשל אתר הזמנת הרכב השכור הגדול Rentalcars), אז יוצע לכם ביטוח מטעמם או על-ידי מבטח שהוא גוף שלישי, ולעתים יוצע ביטול מלא מטעם חברת ההשכרה עצמה.
> מידע נוסף על ביטול וביטוח השתתפות עצמית ברכב שכור…
ביטוח גוף ורכוש הנהג ונוסעי הרכב (ועוד כמה סוגי ביטוחים…)
כמעט בכל המקרים הביטוח שאתם מקבלים עם הרכב השכור אינו כולל כיסוי עבור נזקי גוף ורכוש הנגרמים בעת תאונה לנהג או לנוסעים עימו ברכב!
יש לדאוג לאלה באמצעות ביטוח נסיעות רפואי שרוכשים כבר בארץ (ויש לוודא שהוא מכסה מצבים אלו). ביטוח זה מעניק כיסוי עבור מצבים דוגמת פגיעות גוף ליושבי הרכב, פגיעות בצד שלישי או אפילו גניבה של הרכב.
אופציה 'מרחיבה' נוספת היא לרכוש ביטוח PAI) Personal Insurance Supplement), במסגרתו מקבל נוסע רכב שנפגע פיצוי כספי חד פעמי בעת פגיעה, או חס וחלילה מוות (נקרא גם 'ביטוח תאונות אישיות').
לתושבי ארצות הברית יש אפשרות במקרים רבים 'להעביר' את הביטוח הקבוע שלהם כך שיחול גם על הרכב השכור, ולכן בעסקאות השכרה בארצות הברית לעתים תקבלו רכב "עירום" מביטוח, ויש לוודא טוב טוב מה עליכם להוסיף.
יש גם ביטוחים נוספים המשתנים בהתאם להגדרות החלות באירופה או בארצות הברית. ביטוח TP) Theft Protection) מעניק כיסוי כאשר הרכב או חלקים ממנו נגנבים, כמו גם במידה שנגרם נזק לרכב במהלך ניסיון גניבה. הכל בכפוף לתשלום השתתפות עצמית, שאינה תלויה באשמה שיש או אין לאדם בעצם הגניבה. גם במקרה הזה ניתן לרכוש ביטוח לביטול ההשתתפות העצמית, הידוע בתור Super TP.
ביטוח הרכב בנסיעה על מעבורת – בנהרות ואגמים שונים יש מעבורות שנושאות כלי רכב (דוגמה מאגם בודנזה שליד היער השחור).
חלק מביטוחי הנזק / אובדן מסוג CDW או LDW (הסבר בראש הפרק) שמספקות חברות ההשכרה אינם כוללים נסיעה במעבורת. ולכן במידה ויש תכנון או סיכוי שתעלו עם הרכב על מעבורת אז עליכם לבדוק מראש מול חברת ההשכרה האם מקרה זה מבוטח או לא. במידה ולא – אולי ניתן לשלם תוספת כדי לכלול מקרים אלו.
בנוסף – במקרים רבים כרטיס המעבורת עצמו כולל ביטוח זה באופן חלקי או מלא, בדקו מראש.
ביטוח צד ג' ברכב שכור
ביטוח הנסיעות הרפואי שרכשתם מהארץ אמנם מכסה אתכם כנגד נזקים בגוף או ברכוש לנהג או לנוסעי הרכב במקרה של תאונה ברכב שכור, אבל אינו מכסה אתכם כנגד פגיעה בצד ג' (גוף ורכוש), ולכן יש לוודא כי ברכב שאתם שוכרים יש ביטוח לנזקי גוף ורכוש צד ג'.
שימו לב שבאירופה ביטוח צד ג' כלול בד"כ בביטוח הבסיסי (CDW – ראו לעיל) של הרכב, אולם בארה"ב זה לא תמיד המצב ולכן הקפידו לרכוש ביטוח נוסף מחברת ההשכרה שיכסה אתכם כנגד בפגיעה בצד ג', לא עלינו… ביטוח זה נקרא SLI (ראשי תיבות של Supplementary Liability Insurance, ונקרא לפעמים גם Accident Liability Insurance/ALI או LIS).
לסיכום -אנחנו ממליצים לא לחסוך בביטוח, כי מחשבות נוסח "יהיה בסדר" לא תמיד נכונות מחוץ לישראל. מומלץ לראות מה הביטוחים המוצעים על ידי חברת השכרת הרכב, לראות אותם לפני שחותמים או אפילו להשוות את התנאים לביטוחים שניתן לרכוש עצמאית, בין אם בישראל ובין אם בנקודת היעד. שימו לב שאצל רוב החברות, נדרש להתנהל בצורה ספציפית לאחר פגיעה ברכב כדי שיהיה ניתן לקבל את הביטוח. הדבר הראשון הוא לדווח באופן מיידי על הנזק לרכב, בין אם לחברת הביטוח ובין אם למשטרה (לעיתים גם וגם). בנוסף חשוב לאסוף את המסמכים הרלוונטיים, למשל בעת תאונה.
טיפ נוסף זה שאם אתם לא מספיק מבינים בביטוח ובשכירת רכב בחו"ל – היעזרו בסוכן מנוסה (כמו למשל אופרן או אוטויורופ כאן…)
לקריאה נוספת – ביטול השתתפות עצמית, איך לא יעבדו עליכם?…
השכרת רכב – תשלום ואפשרות ביטול
כדי שלא תהיו מופתעים בתשלום שלכם מול חברת השכרת הרכב, מומלץ שתבררו מבעוד מועד מהי המדיניות הנהוגה בה.
יש חברות השכרת רכב, בעיקר באירופה, שגובות דמי רישום בגובה של כעשרה דולרים על כל עסקה. דמי הרישום לא יוחזרו גם במקרה בו מבטלים את העסקה.
בדקו מהם מועדי התשלום – יש חברות שיקחו עבורכם את כל התשלום בגין שכירות הרכב כבר במעמד ההזמנה של הרכב, בעוד אחרות יגבו את הכסף בלקיחתו.
חברות רבות משלבות בין דרכי הגבייה האלה כך שחלק מהסכום משולם מראש בעוד חלק אחר רק במעמד ההשכרה. באתרי ההזמנה של הרכבים, אם אם מבצעים את ההשכרה בצורה מקוונת, אמורים להיות מפורטים תנאי התשלום.
עוד משהו שצריך לבדוק הוא ביטול ההזמנה. גם כאן לכל חברה יש חוקים משלה, כך שאי אפשר להעניק תשובה חד משמעית.
ברוב המקרים כן ניתן לבטל את ההזמנה, אם כי נדרש לשלם קנס: ככל שהביטול נעשה קרוב יותר למועד ההשכרה המתוכנן, כך הקנס שמשלמים צפוי לגדול. ברור שהקנס עבור עסקאות יקרות יהיה גבוה יותר, כך שגובה הקנס עלול להגיע גם למאות דולרים. מצד שני, יש חברות שיאפשרו לכם לבטל את ההזמנה ללא תשלום, כל עוד אתם עושים זאת פרק זמן של יומיים או שלושה לפחות לפני מועד ההשכרה. תמיד בדקו מראש מהם תנאי הביטול.
למה יש לשים לב באיסוף הרכב?
עוד משהו שחייבים להעניק לו חשיבות בעת השכרת רכב בחו"ל הוא האופן שבו לוקחים את הרכב השכור, וגם מחזירים אותו בסוף התקופה.
במעמד ההשכרה החברות יחתימו אתכם על טפסים, ידרשו לראות את רישין הנהיגה שלכם וגם יקחו כרטיס אשראי לתשלום ולפיקדון.
בכל מקרה כדאי להציג בפני הנציג בתחנת האיסוף גם את ואוצ'ר ההזמנה.
שימו לב שימו לב – חובה להביא מהארץ כרטיס אשראי בינלאומי על שם הנהג ומזמין הרכב, אחרת סיכוי טוב שלא יתנו לכם רכב! (ועדיף להביא גם את של הנהג השני אם יש כזה, ליתר ביטחון)
לפני שאתם מתחילים לנהוג ברכב – חשוב לעבור עליו מכל הכיוונים עם אנשי חברת ההשכרה ולראות שאין עליו נזקים שעלולים לחייב אתכם עליהם: שריטות, דפיקות, מראות שבורות וכן הלאה. מומלץ לצלם הכל מכל הזויות. מבחוץ ומבפנים. כולל דברים שנראים לכם אולי "קטנוניים" (מד הדלק, המצת ואפילו שטיחי הרגליים). במידה שיאשימו אתכם בנזקים לאחר החזרת הרכב תוכלו לעיתים דרך התמונות האלה להוכיח שהנזקים האלה היו קיימים כבר קודם לכן.
במידה ויש בעיה – וודאו שהנציג מסמן את כל הנזקים שקיימים על גבי הרכב.
גלגל רזרבי
שימו לב! לאחרונה חברות השכרה רבות עושות תרגיל קצת מעצבן – הן מוציאות את הגלגל הרזרבי מהמכונית, ואז אתם נוסעים בלי גלגל חלופי למקרה הצורך. אם לא תבדקו מראש אז אתם לא תדעו על זה עד שתיתקעו… ואז צריך להתקשר ולהתייבש שעות עד שמגיעים לעזור.
בדקו מראש שיש ברכב גלגל רזרבי, מגבה (ג'ק) ואביזרים דרושים להחלפת גלגל, ובמידה ולא – בדקו אם אפשר להוסיף לכם אותם לרכב ו/או שיצויין בכתב כי הם אינם כבר במקור.
יש חברות שמציעות גם שירות של חילוץ מהיר, כמובן בתשלום נוסף. למה? כי אפשר 🙂
מתכננים לשכור רכב?
בנינו צ'קליסט (רשימת משימות) שצריך לעבור עליה במהלך איסוף הרכב, ועם החזרתו. כדי למנוע עוגמת נפש, קנסות, ודברים לא נעימים. ובעיקר כדי ליהנות יותר מנסיעה בטוחה!
למה יש לשים לב כשמחזירים את הרכב השכור?
– החזירו את הרכב בזמן שנקבע מראש, עדיף גם קצת לפני כן. יש לחברות זמן חסד כלשהו (כחצי שעה-שעה) שלאחריו יכולים לחייב אתכם ביום השכרה נוסף.
– יש תחנות החזרה שפועלות 24 שעות ביממה ושבעה ימים בשבוע, ולכן לא צפויה להיות בעיה להחזיר את הרכב בכל שעה. לעומת זאת, אחרות פועלות באופן מצומצם או לא פועלות בשעות ספציפיות, בעיקר שעות הלילה. בחלק מהמקרים תצטרכו פשוט לשים את מפתח הרכב בתיבה ייעודית (Key Box), וזה אומר שהחברות יבדקו את הרכב בלי הנוכחות שלכם. שימו לב להוציא הככככל מהרכב לפני שמשלשלים את המפתח לKey Box, כי לא תוכלו להיכנס אליו שוב.
– כדי שהם לא ינסו "להמציא" נזקים שלא קיימים או שלא אתם גרמתם, גם כאן חשוב לצלם את הרכב מכל הכיוונים, גם מבפנים וגם מבחוץ, לפני ההחזרה – כעדות למצבו.
– בדקו תמיד שאתם חונים בחניון הספציפי של החברה דרכה שכרתם את הרכב.
לפני שאתם מסיימים עם התהליך, עברו שוב על הרכב וראו שאין בו נזקים: אם יימצא מישהו מחברת ההשכרה במקום, אפשר לפעמים לבקש שהוא יבצע את הבדיקות האלה יחד אתכם. בדקו שלא השארתם ברכב חפצים אישיים. אם אנשי חברת ההשכרה מילאו דו"ח שהכל תקין, עברו עליו מ-א' ועד ת' וראו שכל הפרטים נכונים: אחרת עלולים לחייב אתכם בעתיד (לדוגמא כשמצוין שמיכל הדלק לא מלא, למרות שבפועל הוא דווקא כן). בקשו העתק של הדו"ח ושמרו אותו.
החזירו את הרכב נקי ומסודר ככל הניתן – כפי שהייתם רוצים שיחזירו לכם אותו. יש חברות שמחייבות קנס גבוה על ניקיון. לרוב לא חייבים להבריק כל פינה אלא רק לאסוף לכלובים, אבל אינכם יודעים כמה מחמירים בחברה שלכם – אז השתדלו להשאיר נקי ככל האפשר.
מקרי חירום ברכב שכור
המצב בו נגרם נזק לרכב השכור או חלילה לכם, ועל אחת כמה וכמה כשמעורבים בתאונת דרכים, לא יכול להיות פשוט. אתם צריכים לדעת מראש מה לעשות במצבים אלה, ולא לתת לפאניקה לשחק תפקיד (גם אם אי אפשר להימנע ממנה לחלוטין). אנשי חברת ההשכרה יסבירו לכם בדרך כלל במעמד האיסוף של הרכב מה אתם צריכים לעשות במקרי חירום, וגם ירשמו את הטלפונים הרלוונטיים. וודאו שאתם מבינים את מה שהם אומרים, ושהמסמכים האלה יהיו זמינים עבורכם בכל עת – ניתן למשל לשים אותם בתא הכפפות של הרכב.
כפי שציינו מעלה, בהרבה מאד מקרים נדרש ליצור קשר לא רק עם אנשי חברת ההשכרה, אלא גם עם המשטרה במדינת היעד. אם הבהירו לכם שזה מה שנדרש, אל תוותרו על כך. הסיבה היא שפגמים בתהליך הדיווח על הנזקים עלול להביא לכך שתישאו בסכום המקסימלי עבור הנזק לרכב: על שריטה פשוטה במצבים האלה אתם עלולים לשלם הון תועפות.
חשוב לנקוט משנה זהירות כשנוהגים ברכב במדינה זרה. השקיעו זמן ללמוד את חוקי התנועה: התמרורים המרכזיים, המהירות המקסימלית המותרת, חוקי ההשתלבות, זכות הקדימה וכן הלאה. בהרבה מאד מקרים תגלו דברים שיפתיעו אתכם. בגלל שכל נזק לרכב הוא צרה צרורה, אתם צריכים לעשות הכל כדי להימנע ממנו: אל תסעו בדרכים מסוכנות, ואל תקחו דבר כמובן מאליו. גם כאשר מבצעים חניה "פשוטה", מומלץ שמישהו ייצא מהרכב ויכוון את הנהג. כדי להקטין את הסיכוי לגניבה או לגרימת נזק לרכב בזדון, מומלץ שלא להחנות אותו באזורים מועדים לפורענות: נניח אזורים בהם ידוע שמספר הגניבות הוא גבוה. לפעמים זה מומלץ ובעיקר בטוח להחנות את הרכב בחניון סגור וגם מאובטח, גם אם זה עלול להיות יקר יותר.
השוואת מחירים – חובה לפני שמזמינים!
יש המון אפשרויות להזמין רכב שכור בזול וגם ביוקר, זהו שוק גדול ובו שלל חברות השכרה, סוכני נסיעות ואתרי אינטרנט.
השחקנים בשוק השכרת הרכב הם:
- חברות ההשכרה, כדוגמת Avis, Budget, Sixt, Dollar, Europcar הבינלאומיות, ועוד חברות קטנות מקומיות רבות.
- סוכנויות השכרה – סוכנים שאתם משלמים להם, והם מתנהלים מול חברת השכרת הרכב עבורכם, לדוגמה אופרן.
- אגרגטורים / דילרים – סוכנויות ענק שבשל גודלן יש להן כוח והיצע יוצא דופן, ולעתים הצעות שאין לסוכנויות הקטנות, ואף במחירים נמוכים יותר מאשר הזמנה מול חברות ההשכרה עצמן, למשל Rentalcars, או Cartrawler (האחרונים לא מוכרים לפרטיים, אלא לסוכנים).
- אתרי אינטרנט להזמנות – זהו רק ממשק, האתר תמיד יהיה שייך לחברת השכרה או לסוכן.
- אתרי השוואת מחירים META – אין הרבה כאלו, למשל KAYAK או SKYSCANNER CAR HIRE.
תמיד עליכם להבין מי חברת הרכב שבסוף מספקת לכם את הרכב, ולא משנה ממי הזמנתם בפועל.
יש אנשים שיעדיפו את החברות הגדולות, גם אם הן יהיו יקרות יותר, בגלל שהן עשויות לספק שירות מקיף יותר – מענה סביב השעון, פיזור ראוי של סניפים בכל מדינה (אם יש תקלה ברכב זה משמעותי, כי זה עלול לחסוך צרות וגם זמן), אפשרות לאספקת רכב חלופי בעת הצורך. בעוד אחרים יעדיפו להזמין דרך חברות ה"בוטיק" הקטנות, שעשויות להיות זולות יותר, גם אם מערך השירות שלהן יהיה פחות מקיף.
יש לבצע השוואת מחירים לפני שכירת הרכב בין 3-4 חברות או סוכנויות, וחייבים להשוות בין מוצרים זהים (כלומר אותו סגרון רכב באותן מועדי לקיחה ואותן הגדרות ביטוח, מגבלת ק"מ ותנאים נלווים) כך לדוגמא יכול להיות שהצעה מסוימת תיראה לכם משתלמת, אבל כשתקראו את האותיות הקטנות תראו שהיא לא כוללת את ביטוחי הרכב, או נהג נוסף, או שהק"מ מוגבל וכד' – לכן הצעה אחרת, שדווקא נראתה יקרה אבל כן כוללת ביטוחים ראויים ועוד – תהיה משתלמת.
> למעבר להשוואת המחירים וניצול ההטבות לגולשים…
.
10 טיפים להזמנת רכב שכור
- לפני שאתם מזמינים בדקו שוב האם הרכב מתאים לכם מבחינת גודל (תמיד כדאי לקחת אחד גדול במעט מהחזוי, כדי לא לקבל קטן מדי..)
- וודאו איפה נמצאת תחנת האיסוף וההחזרה, האם בטרמינל של נמל התעופה? האם בעיר?
- מה שעות הפתיחה של התחנה?
- האם אפשר לקחת או להחזיר מחוץ לשעות אלו?
- האם הגדרתם בהזמנה שעות איסוף והחזרה נכונות?
- ציינו את המדינות אליהן אתם מתכננים לחצות.
- בדקו טוב את תנאי התשלום והביטול (כמה ומתי)
- ציינו את מספרי הטיסה שלכם כך שבמידה ויש איחור – הנציג בדלפק יידע מדוע אינכם מופיעים.
- וודאו כי ביקשתם דברים שחשובים לכם כמו כסא תינוק, GPS, נהג הנוסף וכד'
- וודאו כי קיבלתם מספר הזמנה ואישור (Voucher) מסודר, והדפיסו אותו.
בצעו כאן השוואת מחירים וקבלו הנחות קטלניות רק לגולשי קליקו:
בגלל שאתם כלכך נחמדים :-), אז סוכנויות וחברות השכרה גדולות הסכימו לתת לכם הטבות שוות!
הנה חלק מחברות ההשכרה שתוכלו לשכור דרכן:
Europcar, Sixt, Avis, Budget, Dollar, Thrifty, Alamo, Hertz,
Keddy (by Europcar), National, Buchbinder, United, Firefly, ועוד…
שימוש במידע המופיע בעמוד ו/או הזמנת רכב מהווים הסכמה לתקנון ותנאי השימוש
Autoeurope | אוטו-יורופ
סוכנות ישראלית ותיקה להשכרות רכב בחו”ל, שעובדת ישירות מול כל חברות ההשכרה הגדולות בכ-45 מדינות (סה"כ 4,500 תחנות השכרה בעולם) עם ניסיון של עשרות שנים בשוק השכרות הרכב בעולם.
שירות הלקוחות של אוטויורופ נחשב בישראל לאיכותי מאוד. וכל זה במחירים מאוד תחרותיים!
גולשי קליקו מקבלים באוטויורופ הנחה קבועה של 12% בפניה דרך הקישור שלהלן בלבד (מוביל לעמוד עם טופס פניה מזוהה):
KliCars | מנוע השוואת מחירים ישראלי!
קליקארס (עם הטכנולוגיה של פאפםפאפם) היא מערכת השוואת מחירים ייחודית שתמצא לם אלפי עסקאות באתרים סוכנויות וחברות השכרה בארץ ובעיקר בחו"ל, תוך שניות, בתצוגה קלה, ועם מחירים מפתיעים!
- חיפוש במקביל בארץ ובעולם
- עסקאות במחירים מאוד תחרותיים, מאתרים גדולים
- סינון תוצאות עם / בלי כיסוי השתתפות עצמית מורחב
- בלעדי – אפשרות מעקב אחרי ירידת מחיר נוספת!
Rentalcars | רנטלקארס
אתר הזמנת רכב פופולרי וחזק שמאחוריו סוכנות ענקית להשכרת רכבים בכל העולם. הם עובדים ישירות מול חברות ההשכרה הגדולות בעולם (Europcar, Budget, Hertz, Avis ואחרות…) וגם מול המון חברות מקומיות.
האתר והשירות זמינים גם בעברית, התשלום מבוצע מראש ויש אפשרות גם לעשות ביטוח החזר השתתפות עצמית דרך חברה אחות שלהם.
מחירי הבסיס שלהם כמעט תמיד זולים יותר מאחרים (ולכן אין הנחות מיוחדות לאף אחד) – ז אומר שאם לא תקחו תוספות כמו נהג נוסף וביטוח וכד' – אז כנראה תקבלו מחיר תחרותי מאוד. עם זאת, מחירי 'החבילה הכוללת' לא תמיד הכי זולים כמו מחיר הבסיס של הרכב עצמו.
גולשי קליקו שכרו בשנים האחרונות המוני רכבים דרכם והמשובים כמעט תמיד טובים.
DiscoverCars | דיסקבר קארס
סוכנות השכרה גדולה עם עסקאות מהזולות שתמצאו. גם להם מגוון רכבים גדול מאוד ומאות חברות השכרה בעולם. זוכים לממוצע ביקורות מאוד טוב באתרי משובים. גולשים מישראל מישראל מזמינים הרבה לאחרונה ב-DiscoveCars. החברה מנוהלת מריגה (לטביה).
- יתרונות (רבים לדעתנו): מחירים מאוד תחרותיים. מגוון רכבים גדול עם היצע רחב גם של חברות השכרה מקומיות זולות. שירות טוב ביחס לאתרי הזמנות אחרים בחו"ל. אפשרויות ביטול עסקה מגוונות. תשלום קטן בעת ההזמנה והשאר באיסוף הרכב. ביטוח החזר השתתפות עצמית במחיר הוגן.
- חסרונות: מתאים למי שיודע להזמין באנגלית, בקיץ השירות יכול להיות קצת איטי (כנראה כמו אצל כולם).
Ofran | אופרן
החברה הגדולה בישראל להשכרת רכב בחו"ל, אופרן עובדת בשוק הישראלי מעל 26 שנה, ופועלת כיום גם בארצות נוספות.
באופרן מציעים רכבים מכל חברות השכרת הרכב הבינלאומיות, וביעדים מסוימים גם מספקים מקומיים חזקים. בכל היעדים עובדים עם יותר מספק אחד, ולעתים עד חמישה – מה שמאפשר להם להציע זמינות רכבים גבוהה (שזו בעיה ידועה במיוחד לקראת עונת הקיץ).
גולשי קליקו נהנים ממחירון מיוחד ובו הנחות שונות ליעדים נבחרים
(המחירון דינאמי ולכן גובה ההנחה אינו קבוע)
Avis | אוויס
חברת השכרת רכב מהגדולות בעולם – לאוויס למעלה מ-5,500 סניפים ביותר מ-165 מדינות, שירות ברמה, ומחירים תחרותיים.
אויס מעניקים לכם כגולשי קליקו הנחה קבועה ממחיר המחירון של עד 13%! והשירות הטלפוני ניתן על-ידי נציגים מיוחדים.
תוכלו לקבל באויס הצעות הכוללות ביטול השתתפות עצמית, וגם להצטרף למועדון Avis Preferred.
גולשי קליקו מקבלים ב-Avis עד 13% הנחה ממחיר המחירון בפניה דרך הקישור שלהלן בלבד (מוביל לעמוד עם טופס פניה מזוהה):
למימוש ההטבה כנסו לאתר אויס והזינו את הקוד: KLIC19
או לחילופין קבלו הצעה מנציג דרך הטופס שבכפתור…
Expedia | אקספדיה
סוכנים ענקיים ומאוד פופולריים בעולם שמוכרים לינה, טיסות, רכב שכור ועוד שירותי תיירות.
אקספדיה חזקים מאוד בתחום הרכב – הם עובדים עם המון חברות בכל העולם והמחירים מעולים (מתחרים בקלות ברנטאלקארס המפורסמים ובמקרים רבים גם זולים מהם). ברוב העסקאות ניתן לבטל חינם עד כמה שעות לפני האיסוף.
העסקאות שלהם לרוב לא כוללות ביטול השתתפות עצמית מלא (הסבר…), ואז משתלם מאוד להוסיף ביטוח החזר נפרד (למשל דרך רנטאלקאבר).
שימו לב – השימוש באקספדיה מתאים במיוחד למי שמסתדר באנגלית.
זכרו לשאת עליכם את הצ'קליסט!
בנינו צ'קליסט (רשימת משימות) שצריך לעבור עליה במהלך איסוף הרכב, ועם החזרתו. כדי למנוע עוגמת נפש, קנסות, ודברים לא נעימים. ובעיקר כדי ליהנות יותר מנסיעה בטוחה!
15 טיפים זהב על השכרת רכב בחו"ל
- בעונת הקיץ ישנה לעתים בעיית זמינות ולכן יש להזמין את הרכב השכור שלכם מוקדם ככל האפשר. ייתכן שיהיה לכם רכב מתאים פנוי גם ברגע האחרון, אך המחיר יהיה כנראה גבוה מאוד.
- זכרו לציין אם נדרש כסא תינוק, נהג נוסף או אביזרים אחרים, שמענו כבר על מקרים של לקוחות שלא ציינו זאת ונתקעו בלי.
- חשוב להסתכל על מחיר החבילה המלאה – זה אומר גם הרכב עצמו וגם כל התוספות מהסעיף הקודם (כולל ק"מ ללא הגבלה).
- לא לשכוח שירות – המחיר זה לא הכל! אם יש הבדל קטן בין ההצעות – חשבו איפה תקבלו שירות טוב יותר בשעת הצורך.
- בנוסף לרישיון הנהיגה, הנהג שינהג ברכב צריך לשאת עליו כרטיס אשראי בינלאומי על שמו (ההזמנה יכולה להתבצע גם על כרטיס אחר אך חברות רבות דורשות זאת).
למרות שבעיקרון ניתן לנהוג במדינות רבות בחו"ל עם רישיון ישראלי מהדור החדש (כזה שרשום עליו מאחורה באנגלית) – מומלץ להוציא ברשתות אופטיקה שונות שבהסדר משרד התחבורה רישיון נהיגה בינלאומי ולשאת איתו עמכם (ראו מידע נוסף בנושא בפרק 'רישיונות' כאן במדריך). - זכרו – בעת איסוף הרכב כדאי מאוד לצלם אותו מכל הכיוונים גם מבפנים וגם מבחוץ כדי לתעד אם יש פגיעות שלא באחריותכם.
ועוד יותר חשוב – אותו דבר יש לעשות רגע לפני ההחזרה כתיעוד למצב בעת ההחזרה. - זכרו לעדכן בהזמנה לאילו מדינות אתם מתכוונים לחצות, גם אם אתם לא בטוחים – תציינו כמה מדינות שכנות, זה (בד"כ) לא עולה כסף ולפעמים אחר כך שוכחים…
- במידה ומחזירים את הרכב במיקום שונה ממיקום האיסוף – לרוב חלות עלויות – יש לבדוק מראש ולקחת בחשבון.
- מומלץ בחום (אפילו חובה) להגיע מוכנים עם תוכנת ניווט, או במכשיר GPS (מכשיר ניווט לוויני), או בטלפון הנייד שלכם. וזה כדי לחסוך שעות של טעויות וחיפוש במפות, שיכולות להפוך לשעות של רביצה בספא, או טיול רגלי איכותי :-).
– למי שלא רוצה להתקין אפליקציות ניווט בטלפון שלו – אפשר לשכור מכשיר GPS מחברת ההשכרה, זה עולה לרוב 4-8 יורו ליום אבל בקיץ הזמינות בעייתית ועדיף להגיע מוכנים מהארץ. בכל מקרה היום רוב הרכבים באים עם מכשיר מובנה ללא תשלום נוסף.
– אם באים עם מכשיר או אפליקציה מהארץ – זכרו להתקין כבר כאן את מפת המדינה אליה תסעו לפני הטיסה, והמדינות השכנות לה.
למידע נוסף על אפליקציות ניווט בחינם… - יש לשים לב למגבלת קילומטרים יומית אשר טומנת עלות נוספת לכל קילומטר נוסף, בד"כ רכבים אלו זולים במעט משאר העסקאות.
- אך – לא להיבהל מזה! למה? כי במידה והמסלול שלכם חורג רק במעט מהמגבלה היומית (אשר נמדדת כמובן לפי סך הימים בכל תקופת ההשכרה, ולא ברמה יומית),, לעתים כדאי לשלם עוד כמה סנט לכל קילומטר, אך ליהנות מעסקה במחיר מנצח.
- טיפ החיים הטובים – כדאי לקחת רכב גדול ממה שאתם חושבים שאתם צריכים. זכרו שיש לכם מזוודות ותיקים וקניות ועוד… ואתם רוצים לנסוע בנוחות.
- זכרו כי הספק אינו מתחייב על דגם הרכב, אלא על קבוצה, או "רכב בסגנון…", ולכן אם לוקחים משהו גדול – זה מבטיח שלא יחסר לכם מקום.
- כדאי כדאי כדאי – לעשות 'ביטוח החזר השתתפות עצמית' או 'ביטול השתתפות עצמית', אשר יכסו אתכם כמעט בכל מקרה של נזק (הסבר נוסף כאן…)
- גלגל חלופי – בדקו מראש אם סוכנות או חברת ההשכרה האם הרכב שלכם יגיע עם גלגל חלופי (כן כן, זה לא מובן מאליו), ובמידה ולא – האם ניתן לבקש שכן, או שלפחות תדעו זאת כדי לנסות לבקש כזה במעמד איסוף הרכב.
- והכי חשוב – סעו בזהירות!
בשביל תקשורת, אם חלילה יש מקרה חירום, אם אתם צריכים לנווט – צריך כרטיס SIM:
טל שטרן מטייל, כותב ומחבר בין טכנולוגיה לאנשים. בין השאר הקים את 'קליקו' שהחלה כבלוג טיולים על חבל נורמנדי והפכה לקבוצת אתרים וקהילות וירטואליות שעוזרות למטיילים רבים לתכנן טיולים בחו"ל בקלות, בזול ובעיקר בכיף.
אתר מצויין! תודה
שלום.
מה עושים כשלא בטוחים לכמה ימים נזדקק לרכב? אם מחזירים לפני הזמן מקזזים את העלות? או לחלופין האם ניתן להאריך את תקופת ההשכרה?
איך עושים את זה?
תודה
שאלה טובה. ברוב המקרים – מה שהזמנת זה מה שתשלם. שהרי חברת ההשכרה מתחייבת לך לרכב, ואם תחזיר אותו מוקדם הם כנראה לא יספיקו להשכיר אותו למישהו אחר ולכן למה שיחזירו לך תשלום? – לגבי החזרת רכב שכור לפני הזמן וקבלת זיכוי – יש עסקאות (כששוכרים ישירות מחברת ההשכרה ולא דרך סוכנות) שאפשר בהן להחזיר את הרכב השכור לפני הזמן ולקבל זיכוי, אבל זה רק בחלק מהחברות ובחלק מהעסקאות – זה משהו שתצטרך לוודא לפני שאתה מזמין את הרכב. וכנראה שזו לא תהיה עסקה זולה, כי על נוחות וגמישות משלמים :-). – לגבי הארכת הסכם השכירות – אם יש לחברה… Read more »
רציתי לדעת
יש חברת השכרת רכב שלא דורשת ותק של שנה?
הי יהודה
אני מניח שיש, לצערי לא מכיר אישית.
תצטרך לפנות כנראה לכמה חברות ולשאול.
שלום
רציתי לדעת מה המחיר בערך שתדרוש החברה על מעבר גבולות ברכב שכור מבודפשט לאוסטריה, וכן כמה תעלה מדבקה לכבישי אגרה.
– 'דמי מעבר גבול' בחברת השכרת רכב הם למעשה עבור הרחבת הביטוח כדי שיהיה תקף גם מעבר לגבול.
זה משתנה בין חברה לחברה אבל לרוב לוקחים כ-5 אירו ליום, עם מקסימום כלשהו (נגיד 25 אירו לכל התקופה).
זה מאוד חשוב, לא לשכוח להגיד להם!
– מידע על מדבקת כבישי אגרה מהירים Vignette אוסטריה…
– צ'קליסט רכב שכור שיזכיר לך לשאול לגבי מעבר הגבול ועוד דברים קריטיים…
נסיעה טובה
שלום רב, שכרתי רכב דרך חברת השכרה אינטרנטית ששכרה את הרכב עבורי בהרץ. בוואוצ'ר של ההשכרה שסיפקה החברה האינטרנטית, הופיע שיש מקום ל 7 אנשים + שתי מזוודות גדולות + אחת בינונית. כשהגענו לשדה קיבלנו רכב מהקבוצה אותה בחרנו, הבאנו איתנו 2 מזוודות גדולות סטנדרטיות + אחת בינונית סטנדרטית. בתא המטען נכנסה רק מזוודה אחת גדולה ונאלצנו לשדרג את הרכב בסכום גדול. הרץ הראו לי שבאתר שלהם קבוצת רכב זו מפורסמת עם תא מטען המתאים לשתי מזוודות קטנות בלבד. השאלה שלי היא האם מישהו יודע האם חברות ההשכרה מחויבות למספר וגודל המזוודות שאותן הם מפרסמות שניתן להכניס לתא המטען? במקרה… Read more »
הי עמיעד אולי שווה לך לבדוק את תנאי השימוש באתר ממנו הזמנת, ואת תנאי החוזה, כדי לבדוק אם יש התייחסות לנקודה של המטען. במידה ולא – אז נשמע שאתה צודק וזו הטעיה. האם אפשר לעשות עם זה משהו? אני בספק, כל אחד יטען אחרת לגבי מהי מזוודה גדולה, והאתר האינטרנטי יטען שקיבל את הנתונים מחברת ההשכרה, וחברת ההשכרה תטען אחרת, ואתה תבזבז את זמנך וכספך. כן זה מתסכל… עצתי להבא, אם זה שווה משהו – להזמין רכב גדול יותר ממה שאתה חושב שתצטרך, כדי לצמצם את הסיכוי למקרה כזה חוזר, שקורה לצערי גם להרבה אחרים… ולשקול לשכור מאתר אחר אמין… Read more »
תודה, אני ממתין לתשובת החברה. במידה ומכיר פסקי דין בתחום אשמח לשיתוף, אני מניח שזה לא המקרה הראשון שקורה בתחום הזה. תודה, עמיעד
האם יש חברה עם מענה בעיברית 24 שעות?
הי קובי
למיטב ידיעתי אין כמעט או בכלל סוכנויות שיתנו שירות בלילות ובסופי שבוע.
מצד שני – כל חברות ההשכרה עצמן נותנות שירות 24 שעות. וכך אם יש בעיה כשאתה בחו"ל – אתה אמור ליצור איתן קשר.
טל
אהלן, יש לי שאלה. האם ניתן לרכוש ביטוח משלים להשכרת רכב על מרכב תחתון, שמשות וצמיגים?
חברות ההשכרה לא מבטחות סעיפים אלו ואנחנו הלקוחות נשארים חשופים לנזק כספי עצום.
הי חגית
כן – ניתן לרכוש ביטוח גם למרכב תחתון, שמשות, צמיגים, מפתח, מראות צד ושאר החרגות שרוב החברות מכניסות בחוזים.
יש מקרים בהם 'ביטוח החזר ההשתתפות העצמית' (הסבר…) שמציעות סוכנויות ההשכרה כבר כוללות השלמות אלו, יש מקרים שמבקשים על ההחרגות הללו תשלום נוסף, ויש פוליסות של חברות ביטוח הנסיעות שכוללות אותן. בכל חברה זה שונה.
אפשר גם לרכוש ביטוח החזר השתתפות עצמית של רנטאלקאבר שכולל את כל ההחרגות – כאן יש הסבר איך עושים זאת…
שתהיה נסיעה בטוחה
שלום, אנחנו מתוכננים לנסוע לסלובניה ולהשכיר רכב. אנחנו עם שלושה ילדים (11, 8, 1.5) לגבי התינוק ברור שצריך כיסא בטיחות. מה הכללים לגבי בוסטרים לילדים הגדולים יותר? עד איזה גיל יש חובה לשבת על בוסטר? והאם יש משמעות לסוג?(עם גב, או רק מושב הגבהה).
תודה
הי טל, שכרנו רכב באיטליה (interent), וכעת מעוניית להוסיף גגון. אינני מצליחה לאתר אפשרות כזאת. האם חברות ההשכרה מאפשרות הוספת גגון?
למיטב ידיעתי אין לחברות ההשכרה כמעט להציע גגונים למטען.
בעבר היה יותר.
היום יש רק בחורף לציוד סקי. ההשכרה שלכם בחורף?
אם כן – פשוט פנו ישירות לחברת ההשכרה בשאלה בנושא.
שלום,
שאלה: אנחנו טסים לאיטליה, הזמנו רכב מחב'Maggiore.
ראיתי שבתנאי ההשכרה הם דורשים "הוכחת כתובת".
איך אפשר לתת להם הוכחה אם התעודות שלנו בעברית?
תודה על האתר המקסים.
הי
זה לא ברור וחסרים פרטים כדי להבין, בעקרון אם היו מאוד רוצים אז היו דורשים משהו מתורגם, מצד שני ברור שאף אחד לא יתרגם מסמך בשביל לשכור רכב 🙂
אני מציע שתפנו ישירות לחברה כדי לברר את הנושא, מאוד מוזר.
בהצלחות
שלום וברכה, שכרתי רכב דרך אוויס ושילמתי עבור ביטול השתתפות עצמית, נאמר לי שזה לא כולל מרכב תחתון, איך אני מבטח את עצמי גם כנגד נזקים למרכב תחתון
הי יאיר
כמעט בכל המקרים ביטול / ביטוח ההששתתפות העצמית אינו כולל מרכב תחתון.
יש סוכנויות וחברות מסויימות שמציעות שדרוג ביטוח 'פרימיום' (השמות משתנים) בתשלום נוסף כדי לכסות גם את זה. תוכל לשאול באוויס אם מציעים כזה ואם כן יספקו מיד פרטים.
אבל שתדע שזה די נדיר…
נסיעה זהירה!
שלום שלום. אני מנסה להזמין רכב בבוקרשט (רומניה) אבל ברגע שאני מוסיפה ביטוח השתתפות עצמית המחיר קופץ מאוד. האם זה הגיוני?
היי אולגה, הפער יכול להיות גדול – ביטוח החזר השתתפות עצמית (או ביטול השתתפות עצמית – תלוי במקרה) – הוא שירות לא זול.
אפשורת זולה יותר לרוב היא רכישת ביטוח החזר השתתףפות עצמית לרכב שכור דרך ביטוח הנסיעות שלך – תראי כאן מידע בנושא…
שלום לכולם, אני, אשתי ושני ילדנו טסים בעוד חודש לשוויץ ונשמח לדעת מהי חברת השכרת הרכב הכי זולה ומשתלמת?
היי רונן,
קשה להגיד כי יש המון פרמטרים שתלויים-מהיכן תאספו ולאן תחזירו את הרכב? האם אתם צריכים תוספות כמו בוסטר? האם אתם מעוניינים בביטוח ביטול השתתפות עצמית?
אנחנו ממליצים לך להציץ בעמוד הסקירות שלנו ולקרוא אודות על חברה.
תוכל גם לקבל הנחות דרכנו לכמה מהחברות (תחת "כל מה שצריך לטיול >> השכרת רכב בחול-מידע והנחות").
מקווים שעזרנו.
שמעתי שמסוף 2017 חייבים להוציא רישיון נהיגה בינלאומי, זה נכון?
כן… בדצמבר 2017 הוציא משרד התחבורה הנחיות חדשות לגבי רישיון בינלאומי שבעצם אומרות שצריך. נקודה.
יש בפרק 'רישיונות' כאן למעלה במדריך קישור לעמוד שלהם בנושא.
היי לכם קראתי את כל הנכתב רציתי לשאול, חבר הזמין רכב מהארץ לאיטליה והוציא רישיון בינלאומי וכאשר הגיע לשם עם עוד חבר שלא היה לו רישיון בינלאומי נדרש הראשון לתת פיקדון בכרטיס אשראי בינלאומי ולא היה לו . היות ולחבר השני כן היה כרטיס אשראי אך לא היה לו רישיון , חברת ההשכרה לקחה את הכרטיס של זה שלא היה לו רישיון בינלאומי ולקחה פיקדון. מייד בשובם ארצה , זה ששם פיקדון חוייב כנהג משני בסך 58 יורו, למרות שלא היה לו רישיון . רציתי לשאול , מי אמור לשאת בהוצאות של קנסות נניח חניה ומהירות? מי אמור לשלם את… Read more »
בוקר צח
השאלה שלך מתאימה לדעתי לעורך דין, ולא לאתר שנותן מידע ופתרונות לשוכרי רכבים עתידיים.
בכל מקרה – ההמלצה שלנו היא תמיד לשאת רישיון נהיגה בינלאומי מנייר (כזה מעצבן שרוכשים בממסי למשל). וזאת כי יש דיווחים רבים של נהגים ישראלים שנעצרו בכל אירופה על ידי שוטרים שלא קיבלו את הרישיון פלסטיק, ומקרים נוספים כמו שתיארת.
בהצלחה בשכירות הבאה….
טל
בכל החברות ברשימה לא מצאתי אפשרות לשכור רכב בשווייץ ולהחזיר אותו בגרמניה. האם ידוע לכם אילו חברות משכירות רכב בתנאים האלה?
תודה
הי אורלי
מציע לך למלא פרטים אצל אוטויורופ (כאן למעלה) וגם לנסות את אופרן – לשתי חברות / סוכנויות השכרת רכב אלו יש זמינות גבוהה ומחירים טובים ושווה לנסות.
בהצלחות!
שלום רב
ראשית אציין לטובה את האתר עם שלל המידע והטיפים שיש בו.
הערה לגבי השכרת רכב . בבדיקה באתר הרגיל של חברת שלמה sixt המחירים זהים למה שמופיע בקישור באתר קליקו . כך שלא ברור היכן ניתן 15 אחוז הנחה להשכרת רכב. אשמח לתגובתכם . ברצוני להזמין רכב וברצוני לדעת אם מדובר בטעות .
תודה רבה
הי איתמר
ראשית תודה – שמח שעזרנו!
לגבי שלמה סיקסט – בדקתי וקורה לפעמים שבאתר שלהם יש קמפיין זמני עם הנחה חריגה ואז ההנחה דרך כאן (שהיא טובה וקבועה!) זהה למה שיש באתר שלהם, באופן זמני.
בכל מקרה אנחנו מציעים לעשות השוואה בין כמה גורמים כולל אלו שמצויינים כאן בעמוד – כדי להבטיח שתקבל אחלה עסקה 🙂
נסיעה טובה
טל
היי. בכל האתרים שחיפשתי בשדה תעופה באזל לא מצאתי מקום לציין האם בצד הצרפתי או בצד השוויצרי (באזל נמצאת רק תחת שוויץ ולא צרפת), איך אוכל להשוות את המחירים בין הצדדים? כי הבנתי שבד"כ בצד הצרפתי יותר זול. תודה