איזה ביטוח נסיעות הכי טוב? מה ההבדלים? מידע השוואתי למטייל
נתחיל מהסוף – המבנה של רוב ביטוחי הנסיעות לחו"ל שנמכרים בישראל הוא די דומה. ההבדלים נעים בעיקר בגובה הכיסויים, במהירות ובאיכות הטיפול בלקוח, באחוז תשלום התביעות, ובמספר טריקים נוספים שאמורים לעשות את חיי המבוטחים קלים יותר.
אה כן… וגם במחיר. בו דווקא יש פערים גדולים בין חברות ביטוח הנסיעות השונות (ולטעמנו לא תמיד בצדק, אבל זה כבר סיפור אחר).
ריכזנו עבורכם מידע על רוב ביטוחי הנסיעות בשוק:
ביטוח נסיעות מגדל – 'מסע עולמי'
מגדל היא חברת ביטוח ותיקה שנכנסה לשוק ביטוחי הנסיעות בערך בשנת 2012 והפכה להיות אחת מהחברות הגדולות בתחום.
מגדל מציעה 3 מסלולים של ביטוח נסיעות לחו"ל: – Low Cost – מתאימה יותר לצעירים ולזמן נסיעה מוגבל. – פלטינום – זו הפוליסה הכי נפוצה, מתאימה כמעט לכל גיל ומגבלה, במחיר יחסית סביר. – תרמילאים – מתאימה יותר לטיולים ארוכים וכוללת כיסויים מתאימים לתרמילאים.
למגדל אפליקציה בשם MigdalPay (לשעבר MedPay), שמאפשרת לאתר רופא בכל מקום בעולם, לסלק תביעה במקום בלי צורך להגישה למוקד, לקבל פיצוי מהיר באובדן או איחור הגעת כבודה ועוד…
למעשה כמעט ולא תוציאו כסף מהכיס כי ברוב המקרים החברה תשלם ישירות למרכז הרפואי את עלויות הטיפול, ובשאר המקרים תקבלו החזר מהיר לכרטסי האשראי (בדומה לרוב חברות ביטוח הנסיעות האחרות).
פספורטכארד היא מקרה מיוחד של סוכנות ביטוח שמוכרת ביטוח משלה, ומציידת את לקוחותיה בכרטיס אשראי נטען אשר באמצעותו הוא יכול לשלם תביעות ולהימנע מהוצאת כסף מהכיס. הסלוגן של Passportcard הוא 'ביטוח הנסיעות שלהם הוא הראשון בעולם שמשלם על המקום'.
הביטוח של פספורטכארד הוא אחד היקרים בשוק אבל הכי פופולארי, בעיקר בשל מיתוג טוב של הכרטיס שלהם שבאמצעותו הם מספקים תשלום בזמן אמת על הוצאות רפואיות ואחרות, כולל תשלום לרופאים, תרופות או משיכת מזומן מכספומט, ופיצוי על עיכוב כבודה (ואז גם אין השתתפות עצמית).
הפניקס הוקמה בשנת 1949 והיא אחת מחברות הביטוח הגדולות והמקצועיות בישראל. היא מפיצה את מוצריה בעיקר באמצעות סוכני ביטוח ומציעה גם 'ביטוח ביטול נסיעה מכל סיבה'…
ביטוח הנסיעות שלהם Smart travel מנוהל בחלקו עבור הלקוח על ידי אפליקציה ייעודית המאתרת רופא בחו"ל, קובעת תור ומשלמת במקומכם. הפוליסה בפניקס פופולארית מאוד ויחסית זולה (אך כבר לא כמו בעבר), וגם בה לא משלמים השתתפות עצמית על הוצאות רפואיות.
ביטוח הנסיעות של כלל מספק החזר מיידי של הוצאות רפואיות ואיחור מזוודה כך שהעלות לא תצא מכיסכם. בנוסף, כלל מספקת רופא אונליין בעברית מכל העולם והטסת מלווה למקום אשפוזו של המבוטח.
כלל עובדת עם מספר קופות חולים ומבטחת את חבריהן, ולכן למעשה מבטחת אחוז גדול מהיוצאים לחו"ל.
AIG היא חברת ביטוח בינלאומית. AIG ישראל הוקמה בשנת 1996 והיא חברה יציבה עם מאות אלפי מבוטחים.
הם מספקים כיסוי צד ג' שכלול בפוליסת הבסיס ללא תשלום. AIG משלמת תביעות הכי מהר בישראל בביטוח נסיעות לחו"ל, היא זכתה במקום הראשון באיכות השירות בתביעות, במדד משרד האוצר.
ביטוח הנסיעות של AIG יקר יחסית, ומשמש לביטוח חלק מלקוחות כרטיסי האשראי בישראל (זוכרים את ה-5 ימים בחינם שמגיעים לכם, אז בהרבה מקרים AIG היא המבטחת).
הגשת התביעה פשוטה ומתבצעת תוך דקות באמצעות האתר שלהם.
שירביט הוקמה בשנת 2000. לביטוח הנסיעות שלהם יש 3 מסלולים שונים, בהתאם לגיל המבוטח ומצבו הבריאותי והם כוללים הרחבות רבות וביניהן כיסוי לביטול הנסיעה כתוצאה מאשפוז או מחלה קשה, הטסה רפואית לארץ במקרה הצורך ועוד.
ביטוח הנסיעות של שירביט זול יחסית לאחרים. אם כי ראוי לציין בזהירות הנדרשת כי רוב סוכני הביטוח איתם דיברנו – לא ממליצים לבטח בעזרתם, מסיבות שונות.
נוסדה בשנת 1935 ואחת מחמש חברות הביטוח הגדולות בישראל כיום.
הביטוח של מנורה כולל כיסוי ביטוחי רחב, אבל הוא אינו פופולרי כמו החבורת האחרות. הפרמיות הן על פי יעד הנסיעה והתוכנית כוללת כיסוי להוצאות שאינן צפויות לצרכים רפואיים וכוללת את הכיסויים (שניתן להסירם) – איתור וחילוץ וחבות כלפי צד שלישי.
למי שלא מכיר – מועדון 'קליקו Pro' מציע לחבריו הנחות גדולות על המון שירותים שצריכים כדי לנסוע לחו"ל, כולל ביטוח נסיעות מקיף של חברת מגדל במחירים מיוחדים מאוד.
בנוסף למחיר, חברי המועדון מקבלים ליווי של סוכנות ביטוח המקצועית 'מישורים', וניתן גם לקבל (בנפרד מחברת הביטוח) שירותי סיוע ייחודיים.
– הקישורים שלעיל מכוונים ישירות לאתרי חברות הביטוח, ורכישה דרכם מזכה את הנוסעים גם בליווי אישי של הסוכנויות 'מישורים' ( ללא עלות נוספת 🙂 ) – מידע נוסף (מעודכן בינתיים רק לשנת 2018) על מדדי השירות של החברות אפשר למצוא באתר רשות שוק ההון, ביטוח וחסכון…