איך להזמין את מקום הלינה המושלם? מלון, צימר או דירת נופש
ממי כדאי להזמין? אתר הזמנות, סוכן נסיעות או ישר ממקום הלינה?
זהו ש… אין תשובה אחת' כולם בסדר – רק חשוב להבין את ההבדלים בין האפשרויות:
סוכן נסיעות
בעד: יש לכם סוכן, הסוכן גם יחפש עבורכם וייעץ על היעד (אם הוא/היא מכירים אותו), יזמין לכם את המקום וידאג להעברת התשלום לחו"ל, ואם יש תקלות בחו"ל או עוד לפני שנסעתם – אז יעזור לכם להתגבר עליהן.
נגד: ייצא לכם לפעמים יקר יותר (אך לא תמיד!), וההיצע מוגבל אצל חלק גדול מהסוכנים כי הם עובדים עם מערכות מסויימות שלא תמיד מציגות את כל המגוון הקיים.
אתר הזמנות
(לדוגמה בוקינג, אקספדיה, ואתרי הזמנות נוספים…)
בעד: בד"כ באתרים יהיה הכי קל למצוא מלון או דירה או צימר שזמינים ומתאימים לכם. ויש אתרים מיוחדים למלונות, לדירות, לבתי נופש וכד' עם מיליוני נכסים בכל העולם. המחירים באתרים לרוב זולים יותר וקל לחפש מה שמתאים ולצפות במיקום.
נגד: יש מקרים שהמידע שמוצג לא עדכני או שאישור ההזמנה לא מיידי. לכן חשוב לוודא את הפרטים מיד לאחר ההזמנה, בנוסף – לא תמיד ברור מיד מי נותן שירות במקרה הצורך, ואיך בכלל מקבלים אותו.
הערה – אתרים אלו מתפקדים גם הם כסוכנים, במקרה של בוקינג זו 'חיה מוזרה' כי הוא אוסף אמצעי תשלום אך לא מחייב אותו (מקום הלינה מחייב). אבל אקספדיה ו-Airbnb ואחרים כן מחייבים ישירות את הלקוח במקרים רבים.
הזמנה ישירות ממקום הלינה
בעד: מקום הלינה מרוויח יותר כי הוא לא משלם עמלות וזה טוב לעידוד העסקים, ולפעמים גם תקבלו הנחה קטנה בגלל זה שזה בכלל נחמד.
נגד: זה אתם מולם – והם לרוב עסק זר במדינה אחרת, ואז במידה ויש בעיה אז אין אף אחד שיתווך באמצע. כבר נתקלתי במלונות שנשרפו, בעלי דירות שביטלו ללא סיבה ועוד צרות (נדיר, אבל קורה), ולא היה מי שיסייע או ייקח אחריות.
בכל מקרה אם רוצים להזמין ישירות מול מקום הלינה אז יש לבדוק את תנאי התשלום והביטול, לבדוק שמדובר באותו החדר כמו שראיתם באתר או בבוקינג וכדומה…
< ניווט מהיר >
ההבדל בין סוגי הלינה השונים | איך למצוא את המקום הטוב ביותר | מה צריך לבדוק בהזמנת מקום לינה
צ'ק אין | צ'ק אווט
מה ההבדל בין מלון לדירה, בית נופש או צימר? ומה כדאי?
בית מלון – מקום הארחה שמכיל כמה חדרים (בין 10 ל-5,000…), לרוב דומים, עם דלפק קבלה מאוייש 24/7, ושירותים שונים שהמגוון שלהם ורמתם משתנים ממלון אחד לשני.
בבית מלון בד"כ תקבלו שירות שאין בדירות ומקומות לינה אחרים, ותשלמו טיפה יותר.
מלונות מתאימים יותר לזוגות, נסיעות עסקים או משפחות קטנות, ופחות למשפחות מרובות נפשות (בעיקר כי החדרים לא גדולים ומשלמים יותר על כל מטר).
בית הארחה / פנסיון – לרוב מדובר בבתי מלון קטנים ומשפחתיים עם מספר דירות / חדרים, שמספקים ארוחת בוקר, וכמה חללים משותפים כמו חדרי קריאה ומשחקים.
בפנסיון לרוב תוגש גם ארוחת ערב.
הוסטל – זה כינוי לגרסה הזולה והפשוטה יותר של בתי ההארחה.
דירות נופש
דירות בעיר – ממש דירות כמו הדירות שחלקינו גרים בהן בארץ, כניסה אחת, מרפסת לפעמים, שירוקלחת, סלון, חדר שינה, מטבח וכד'.
חלק מהדירות שוכנות ב-'מלון דירות' שזה כמו בניין דירות שלם שמיועד רק להשכרה קצרת טווח, ובנוסף לדירות אפשר לקבל בו חלק מהשירותים שיש בבתי מלון.
דירות נופש מחוץ לעיר – הרבה פעמים באזורים כפריים יש דירה אחת מעל בית של משפחה מקומית, או מבנה עם מספר דירות שמיועדות לנופשים. זה דומה למה שגם נקרא בארץ צימר.
בתי נופש / בקתות / צימרים / וילות – בקטגוריה זו יש אינסוף סוגים, והרעיון הוא יחידות נופש להשכרה קצרה למטרת נופש (לרוב זה באמת השימוש).
חלקם עם מטבח וחלק לא, חלקם כולל שימוש באזורים משותפים לכמה יחידות במבנה, בחלק אפשר לקבל ארוחת בוקר וכד'.
הערה לגבי המילה 'צימר' – חשוב להבין שצימר זו מילה גרמנית שמשמעה חדר, והמשמעות שלה בישראל אינה מוכרת בחו"ל…
עוד כמה סוגים בקצרה (כי אין לזה סוף…) :
מעונות (Dormitories) – כאן אתם שוכרים מיטה בחדר שיש בו עוד אנשים… מתאים יותר לצעירים או למחפשים טיול בתקציב נמוך. לא למשפחות.
Couch surfing – לינה בבית של אחרים ללא תשלום, יש אתרים מיוחדים שמתווכים בין מארחים אלו למטיילים בסגנון זה שכן הוא מתאים כמעט רק למטיילים צעירים / חסרי תקציב, או כאלו שרוצים לפגוש יותר אוכלוסיה מקומית בצורה בלתי-אמצעית.
קמפינג / Camping – תקבלו תמורת תשלום נמוך שטח מסודר לשים בו אוהל (או קרוואן באתרי קמפינג של קרוואנים), ולעתים שירותים נוספים כמו מקלחות, מטבח לשימוש עצמי, חשמל ומים.
הערה – במדינות שונות תמצאו וואריאציות של ההגדרות שלעיל, כמו למשל Gite בצרפת, או חוות חקלאיות שנפוצות במדינות רבות ובהן תקבלו חדר או דירה במבנה קיים בתוך שטח של חווה חקלאית (זו חוויה בעיקר לילדים!)
איך למצוא ולבחור את מקום הלינה הכי מתאים וטוב?
או… עכשיו זה נהיה מעניין 🙂
קודם יש להחליט מה הכי חשוב לכם מבין השיקולים הבאים:
- מיקום – האם חשוב לכם שיהיה במרכז העניינים, או שאין לכם בעיה לנסוע / ללכת הלוך-חזור למקום הלינה פעמיים ויותר ביום?
- מחיר ותנאי תשלום וביטול – מה גבולות התקציב? (זכרו שהמחיר מושפע בעיקר מהמיקום ומהאיכות), מתי אתם מוכנים לשלם? האם מוכנים להתחייב כבר עכשיו או שחייבים ביטול גמיש?
- סגנון – אתם מחפשים חדר קטן רק לשים ראש? או חדר מפנק וגדול ואיכותי במלון מלא שירותים ומקומות בילוי שלא תצאו ממנו?
- מספר חדרי שינה וחלוקת מיטות – לזוג צריך מיטה זוגית, אבל אם יש ילדים אז אולי תרצו חדר שינה נוסף נפרד? (שימו לב שברוב מקומות הלינה הספה שבסלון הופכת גם למיטה זוגית)
- מאפיינים בחדר ומחוץ לחדר – חשוב לכם שיהיה מטבח? מה לגבי מרפסת? אמבטיה, אינטרנט אלחוטי, מזגן, סוג המיטה, מקרר (ואולי מקפיא), קומקום, נגישות לנכים וכדומה.
עכשיו חפשו מקום פנוי ובדקו מראש את הדברים החשובים
בצעו חיפוש מקביל בכמה אתרים:
למשל בוקינג שיש בו מלאי אדיר ומחירים טובים, או Trivago ו-HotelsCombined שמשווים עבורכם מחירים מול אתרים נוספים.
או אם אתם מחפשים דירות אז אולי ב-Only Apartments
זכרו לבדוק את כל מה שצריך: מיקום, גודל, אביזרים בחדר, ובעיקר – ציונים וביקורות!
לגבי ביקורות – חשוב שיהיו הרבה ביקורות, ועדיף מהזמן האחרון, וכמובן כאלו שנראות אמיתיות.
לגבי ביקורות רעות – צריך לשים לב במה מדובר, לפעמים אנשים נותנים ציון נמוך מאוד סתם כי במקרה היה להם יום רע וזה לא מאפיין את המקום, וגם הפוך – ציון מושלם ממישהו שאין לו דרישות כמוכם – לא תמיד אומר שאתם תהיו מרוצים…
מצאתם מקום מושלם?
– עכשיו בדקו את תנאי התשלום – מתי משלמים וכמה?
– תנאי הביטול – עד מתי אפשר לבטל, ומה דמי הביטול? (בד"כ זה חופף לתנאי התשלום, כלומר מה ששילמתם לא יוחזר).
– בדקו מה המחיר כולל: ארוחת בוקר? אינטרנט? חניה? ומה המחיר לא כולל: למשל מע"מ? ניקיון? מסים מקומיים?
– וודאו כי האתר מוכר ועושה רושם אמין.
– אתם גם יכולים בשלב זה לחייג או לכתוב למקום הלינה ולשאול אותם אם יש הנחה להזמנה ישירה ובאילו תנאים.
– נראה טוב? הזמינו! וודאו שקיבלתם תוך כמה דקות אישור הזמנה למייל. כעת עברו עליו כדי לוודא שהכל תקין.
הטיפ שלנו – לאחר כ-24 שעות מההזמנה כדאי לשלוח מייל ישירות למקום הלינה ובו לבקש לוודא כי ההזמנה נקלטה לתאריכים שלכם, לחדר / דירה כזו או אחרת, ולוודא שוב עוד פרטים שחשובים לכם במיוחד.
בנוסף – במידה ואתם מזמינים זמן רב מראש, אזי שבועות ספורים לפני ההגעה שלחו שוב מייל דומה וגם בקשו לדעת איך מגיעים, מה הטלפון וכתובת המדוייקים, האם יש מישהו שיחכה לכם ויפתח את המקום, איך יוצרים איתו קשר ובאילו שעות בדיוק אפשר להגיע (במלונות זה תמיד בקבלה, בבתי נופש ודירות משתנה מאוד).
לגבי שעת ההגעה – זכרו שבבתי נופש, צימרים ודירות – שעות אלו מצומצמות ועליכם לתאם הרבה זמן מראש את מועד ההגעה כדי לוודא אם זה בכלל אפשרי להגיע מחוץ לשעות המקובלות!
במידה ולא – אתם תגיעו ואולי תחכו לילה בחוץ בלי מענה…
צ'ק אין – ברוכים הבאים לחדר שלכם 🙂
ברכות!
אם הגעתם לבית מלון – שאלו בקבלה איך מתחברים לאינטרנט, מהן שעות ארוחת הבוקר ושאר הפעילויות הזמינות במלו.
טיפ – בקשו מפתח נוסף לחדר לשם הנוחות (אתם זוג או יותר).
אם אתם לנים בצימר / דירה / בית נופש – גם כאן יש לוודא את אותם הפרטים, ובנוסף כדאי להיכנס עם מי שמקבל אתכם לתוך החדרים כדי לראות שברור לכם איך מתפעלים את החשמל, המים החמים, שהמקום נראה תקין ושלא חסר כלום (כנראה שאין שם אנשי שירות זמינים כמו במלונות…).
צ'ק אאוט 🙁
יום לפני העזיבה בררו את שעת היציאה, במידת הצורך בדקו האם אפשרי לעזוב בשעה אחרת (ואם נדרש תשלום נוסף).
זכרו שבבתי מלון, פנסיונים ובתי הארחה אפשר לאכסן מזוודות בחדר מזוודות גם אחרי מועד העזיבה (בקשו לראות את מקום האכסון – האם הוא שמור היטב?).
בנוסף בדקו אם אפשר לעשות את הצ'ק אאוט מראש כדי למנוע עיכובים במועד העזיבה.
השאירו טעם טוב – לפני שתעזבו את החדר זרקו את כל האשפה לפחים, סדרו אותו טיפה, כבו את כל מכשירי החשמל והתאורה. ואם בכלל תרצו לעשות טוב, בעיקר בבתי אירוח משפחתיים – השאירו מכתב תודה או שי קטן (עדיף להשאיר בקבלה, כי אחרת המנקה כנראה תזרוק אותו…)
ביקורת וציון – במידה והתבקשתם לרשום ביקורת על מקום הלינה – אנא עשו זאת בצורה הוגנת, גם אם הכל היה מעולה ורק היה איש חצוף אחד בקבלה – אל תתנו ציון נמוך על הכל, אלא הסבירו ממה נהניתם וממה לא. וגם הפוך – אם הכל היה נוראי (גם זה קורה) – פרטו מדוע, וכך מקום הלינה יוכל ללמוד ולהשתפר למען האורחים הבאים.
אז זו הדרך שלי… 🙂
יש לכם טיפים נוספים? מוזמנים לשתפם בהמשך העמוד >>
לגבי כרטיס מפתח לחדר, המשטרה המליצה בעבר לא להחזירו בצ'ק אאוט לקבלה, היות וכל הפרטים של האורח נמצאים על הכרטיס מפתח, האם זה נכון
הי אשר
האם אתה ראית המלצת משטרה כזו?
אשמח לראות בעצמי, כי למיטב ידיעתי זו אגדה אורבנית, ולמעשה שום מידע אישי לא נשמר על המפתח המגנטי של החדר, למעט אולי מספר החדר.
טל
באתר לא רלוונטי כתוב: "אין במכתב אמת. משטרת ישראל לא מזהירה ואין במשטרה "תחום סלולר"., כלומר פייק ניוז
רב המלונות משתמשים בכרטיס חדר פשוט שאין בו שום מידע מלבד מס החדר!
תודה