המלצות וטיפים לרכישת ביטוח נסיעות מתאים – מסוכן ביטוח נסיעות מנוסה
ביקשנו מסוכן ביטוח ותיק שמתמחה בביטוחי נסיעות לחו"ל – לתת לגולשים המלצות וטיפים להתאמת הביטוח הנכון ביותר, ולהתנהלות במהלך הטיול עצמו.
למה בכלל אנחנו צריכים ביטוח נסיעות?
בישראל אנחנו רגילים שטיפול רפואי לא עולה כסף, או עולה סכומים סמליים. שהרי כאזרחי המדינה אנחנו זכאים לביטוח בריאות שניתן בחינם על ידי קופות החולים. ואז אם חלינו או נפצענו – אנו פונים לרופא בקופה או לבית החולים ומקבלים טיפול רפואי בחינם (או בעלות נמוכה), פשוט נכון?
אבל חשוב לדעת שכשאנחנו מטיילים בכל מקום מחוץ לישראל – הביטוח הישראלי לא בתוקף!
זה כי הוא מכסה אך ורק בגבולות הפיזיים של מדינת ישראל.
אם נזדקק לטיפול רפואי בחו"ל (אפילו משהו יחסית פשוט כמו טיפול שיניים או בדיקה במיון – לא בהכרח ניתוח מסובך חס וחלילה) – אז העלויות יכולות להגיע בקלות לאלפי דולרים, ואז יש אשפוזים וטיפולים מורכבים יותר – בקלות תגיע העלות לעשרות ומאות אלפי דולרים, והדברים הללו קורים כל יום. בנוסף – אם אנחנו מטיילים רחוק מכביש או רחוק מעיר גדולה ומבתי חולים, אז אם נפגע ויאלצו לפנות אותנו לבית חולים בעזרת פינוי אווירי, או במקרים בהם נזדקק לטיפול רפואי ממושך שכולל טיפולים והטסות רפואיות ושהיה של קרובים לצדכם, ההוצאות עלולות להרקיע שחקים. לכן, חשוב מאוד שתהיה חברת ביטוח מאחורינו שיכולה לתת לנו את הביטחון הכלכלי במקרה הצורך, וליווי מקצועי מהארץ.
קבלו ייעוץ (ללא עלות או התחייבות) מסוכן שמתמחה בביטוחי נסיעות לחו"ל – כדי לראות אילו מהביטוחים בשוק מתאימים לכם – מלאו פניה דרך כאן…
יש בפנים גם הנחה יפה על פוליסות ביטוח נסיעות פופולריות
מה יתן לי ביטוח נסיעות טוב?
ביטוח טוב לנסיעות לחו"ל יספק לכם ביטחון כספי (אך לא רק) בעיקר ב:
> טיפולים רפואיים והוצאות נילוות.
> פינוי רפואי, קרקעי או מוטס, ממקום התאונה לבית החולים ובין בתי חולים.
> אובדן או נזק לכבודה.
> איתור וחילוץ.
בפוליסות רבות ישנם גם החזרים כספיים במקרים כגון ביטול נסיעה (למשל אם אחד מבני המשפחה חלה, או שנזקקתם להיות בארץ בגלל משפט או סיבה מזכה אחרת), טיסה והוצאות של קרוב משפחה מלווה שישהה לצידכם בחו"ל, כיסוי טיפול משפטי ועוד.
פוליסת מטיילים טובה, הכוללת הוצאות איתור וחילוץ, מכסה אתכם גם במקרים של אסונות טבע וגם כשיש צורך בסיוע למשפחה בארץ במקרי חירום ובמקרה של אובדן קשר. חשוב לציין שהחל מספטמבר 2017 הפוליסות מכילות כברירת מחדל את הכיסוי הנ"ל. הלקוח, במידה והוא רוצה בכך- יכול לוותר עליו.
אפשר לרכוש את ביטוח הנסיעות לחו"ל ישירות מחברת הביטוח, או באותו מחיר דרך סוכן. ועדיף לרכוש את הביטוח מסוכן טוב שמנוסה בנסיעות לחו"ל (לא כולם מכירים את התחום כמו שצריך…)
היתרון ברכישה מסוכן הוא שבמקרה בו יש צורך בהפעלת הביטוח או לתבוע החזר הוצאות אז אתם יכולים לקבל הכוונה וייעוץ מאדם נוסף שמנוסה בתביעת חברות הביטוח, ולא ממוקד של נציגים שמתחלפים כל יום.
רבים חושבים שהאינטרס של הסוכן הוא שחברת הביטוח לא תשלם תביעה, אבל בפועל זה הפוך – כי במקרה בו אתם זכאים לכיסוי – גם הסוכן וגם חברת הביטוח מעוניינים לטפל בתיק כמה שיותר מהר. בנוסף הסוכן רוצה אתכם ואת משפחתכם כלקוחות חוזרים ויעמוד לצידכם ככל שיוכל, מה שלא תמיד אפשר להגיד על חברת הביטוח שבדיוק משלמת עבורכם ערימות של כסף… 😉
מה חובה לבדוק לפני רכישת ביטוח נסיעות לחו"ל?
- מחיר – בשוק ביטוחי הנסיעות לחו"ל יש מגוון רחב ופערי מחיר גדולים בין החברות ובין הפוליסות. לא תמיד המחיר הגבוה יותר מייצג את הפוליסה הטובה יותר או המתאימה יותר לצרכיכם.
- הכיסויים בפוליסה והתנאים לתביעה – חשוב לבדוק שהפוליסה מכסה אתכם לפי צרכי הטיול שלכם. לא דין בילוי זוגי בפריז כדין בילוי משפחתי באגם גארדה או בפארק חבלים ביער השחור (שנחשב במקרים מסויימים כפעילות הדורשת הרחבת ספורט אתגרי).
- תקרות של הוצאות רפואיות – ברוב הפוליסות הטובות התקרה לכיסוי הוצאות רפואיות עולה על מיליון דולר וכוללת כיסוי לטיפול רפואי, אישפוז ממושך, פינוי רפואי – מוטס או קרקעי, הטסה רפואית לישראל במטוס מיוחד או במטוס רגיל אך בליווי רופא צמוד מגיע מהארץ, הטסה והוצאות מלווים, תרופות שניתנות לאחר אישפוז, המשך אישפוז בישראל וטיפול פסיכולוגי. יש לבדוק גםתקרת הוצאות לאיתור וחילוץ, אובדן ונזק לכבודה ותחת אילו תנאים. לכל מקרה יש תקרה משלו ותנאים לקבלתה.
- השתתפות עצמית – בחלק מהפוליסות עליכם להשתתף בהוצאה הרפואית בסכום של כמה עשרות דולרים. ואז אם לדוגמה קיבלתם טיפול בעלות של 100 דולר (לשמחתנו לא תמיד ההוצאות הן עשרות אלפי דולרים) – אזי רק ההשתתפות העצמית יכולה להגיע לאותו הסכום ולא שווה לתבוע את הביטוח.
ליד כל סעיף בפוליסת הביטוח מצוין האם ישנה השתתפות עצמית ובאיזה סכום בהתאם לכל מקרה. ישנם ביטוחים ו/או סעיפים רבים בהם לא נדרשת השתתפות עצמית כלל. סכומי ההשתתפות העצמית משתנים מאוד בין הפוליסות ולכן כדאי להשוות ולדעת מהם מראש. - הוצאות איתור וחילוץ – הרחבה זו דואגת לכם במקרה של ניתוק קשר, היעלמות או תאונה בשטח ובאיזורים נידחים.
- ביטוח כבודה ומטען – גם אם רשום בפוליסה שלכם כי היא כוללת ביטוח כבודה – קחו בחשבון שבמקרים רבים זה לא כולל טלפון נייד, מחשב, ומשקפיים (כן קראתם נכון…) ולכן אם הציוד שבידכם יקר או אם אתם נוסעים לאזור עם פוטנציאל גניבה גבוה – בדקו האם יש להוסיף תשלום להרחבת כיסוי זה.
- ביטוח החזר השתתפות עצמית ברכב שכור – בדקו האם הפוליסה מציעה אפשרות להרחבת ביטוח כזו אשר תספק כיסוי למקרה בו נאלצתם לשלם מכיסם השתתפות עצמית בשל נזק או אובדן רכב שכור (השתתפות עצמית זו יכולה לנוע בקלות בטווח שבין 700 ל-2,500 יורו). יש לרכוש הרחבה זו במידה ולא קיבלתם ביטול השתתפות עצמית מלא מחברת ההשכרה.
- משך השהייה בחו"ל – מטיילים צעירים רבים מחליטים להאריך את הטיול התרמילאי שלהם, אז אפשר להאריך את הביטוח גם אחרי שיצאתם מהארץ אך זהו תהליך מורכב יותר ובטח לא משהו שתרצו להתעסק בו במהלך הטיול. לכן, כדי שתהיו מבוטחים גם אם החלטתם להמשיך לטייל – רכשו ביטוח מתאים לתקופה המירבית שתוכלו להישאר בה בחו"ל (אין כאן אובדן כספי כי אם חזרתם מוקדם מהצפוי אז ניתן לקצר את תקופת הביטוח). לא ניתן כמעט לרכוש פוליסה כאשר אתם כבר בחו"ל ללא פוליסה בתוקף.
- אל תרוצו 'על עיוור' ביטוח הנסיעות שחברת כרטיס האשראי נותנת לכם בחינם – זה באמת חוסך אם אתם נוסעים לבד לכמה ימים, אבל בנסיעה משפחתית או נסיעה ארוכה אז המחיר הכולל שמשלמים לא תמיד יוצא משתלם, ואי אפשר לרכוש כזה בעזרת סוכן אז זה רק מול חברת הביטוח.
בנוסף – התנאים שם לפעמים שונים מאשר התנאים הרגילים של חברת הביטוח, לטוב ולרע – פשוט בדקו לפני הרכישה את ההתאמה לנסיעה שלכם. - לגבי ביטוחי הנסיעות שקופות החולים מציעות – רבים חושבים שאם רוכשים ביטוח נסיעות לחו"ל מקופת החולים שלהם – אז הם מכירים את המצב הרפואי טוב מכולם ויודעים לתת מענה ביטוחי טוב.
אבל – בפועל קופות החולים משתמשות בהנחת יסוד מוטעית זו והאמת היא שהן בכלל לא הגורם המבטח ולא בהכרח מעורבות בטיפול בכם בחו"ל, אלא פשוט משווקות לכם ביטוח של חברת ביטוח אחרת.
בנוסף – לא בטוח שהטלפן שמוכר לכם אותו אובייקטיבי לגבי הפוליסה שמתאימה לכם, אלא אמור למכור את הביטוח שקופות החולים סגרה איתו בלעדיות… זכרו את איפה האינטרס שלכם בסיפור?!
יש לציין כי חברות מסויימות יתנו לכם הטבה בחלק מתנאי הרכישה, אבל כל מקרה לגופו. - והכי חשוב! הפוליסה עצמה היא נייר ותו לו. מה שרשום בפוליסה, שבואו נודה – רבות איננו קוראים… לא יספיק כדי להבטיח לנו שאכן נקבל את הכסף מחברת הביטוח. יכולות להיות לזה אלפי סיבות: סיבות טכניות כמו העדר מסמכים מסויימים או סיבות שקשורות בהתנהלות חברת הביטוח או כמה אותיות קטנות ששכחנו לקרוא. במילים אחרות – כדאי מאוד לברר עם הסוכן או הגוף שממנו רוכשים – מה ניסיון התביעות שיש לו עם אותה חברת ביטוח / פוליסה. מה קורה ברגע האמת?
זכרו שבהרבה מקרים זה הדבר החשוב ביותר! האותיות עצמן שרשומות בפוליסה לא ישלמו את התביעה ובטח שלא ינהלו אותה!
4 עצות זהב להתנהלות לפני / במהלך הטיול
- שאו עליכם את מסמכי הביטוח והשאירו עותק אצל קרובים בארץ.
- הכניסו לזיכרון הטלפונים את המספר של מוקד החירום של הביטוח + המספר האישי של הסוכן, וגם את מספרי הפוליסות שלכם.
- בדקו מראש מה נדרש להשיג במקרה של תאונה עם רכב או גניבת ציוד.
- במידה וקורה משהו בשטח – הודיעו מיד לסוכן כדי לקבל הנחיות איך להתנהל נכון מול חברת הביטוח. רק הטיפ הזה לבדו יכול להיות שווה לכם אלפי דולרים!
טיפים נוספים בתחום הרפואי
- במידה ומטיילים לאזורים להם נדרש לבצע חיסונים – חשוב מאד שתבקרו במרפאת מטיילים בזמן המתאים מראש כדי לקבל את החיסונים הדרושים בהתאם להוראות המרפאה וליעדי הטיול המתוכנן.
- מזון, מקורות מים לשתייה וגופי מים לרחצה בארצות עולם שלישי יכולים להוות סכנה ממשית למטיילים ולזרים. בארצות הטרופיות ישנן תרבויות המורגלות לתנאי היגיינה שונים משל העולם המערבי. למטיילים זרים, תנאים אלו מהווים סיכון למחלות ולזיהומים.
- שתיה – לא מומלץ לשתות מים ישירות ממקור טבעי כמו נחל, באר, אגם, בריכה וכו' מבלי שיעברו תהליך טיהור שיכשיר אותם לשתיה. זוהי הכללה מאד גורפת ויש כמובן מקורות מים טובים לשתיה, אך קשה להבדיל בין אילו שראויים לשתיה ואילו שלא.
- לא מומלץ לשתות מי ברז (ולרוב הם לא טעימים) מאחר ובמדינות עולם שלישי המים עלולים להיות מזוהמים. יש לשתות מים מינרלים מבקבוק סגור או מים שהורתחו לפחות 5 דקות. אפשר לטהר מים בעזרת קפסולות של כלור או יוד אך זו התעסקות שמתאימה לתנאים קיצוניים בהם לא ניתן להשיג מים טובים. רצוי גם ללמוד את העניין מבעל נסיון ולא להתעסק בכך בלי ידע.
- מזון – בקניית מזון מוכן במסעדות או בדוכני רחוב כדאי לאכול אך ורק מזון שבושל היטב ומוגש חם. כל מה שלא בושל או מוגש קר עלול להכיל מזהמים שונים, בעיקר בגלל איכות המים בהם משתמשים בבישול, בהכנה ובשטיפת כלים. אפילו ירקות טריים חתוכים ותמימים כמו עגבניה ומלפפון יכולים להיות מסוכנים לנו. בקניית מוצרי מזון וחומרי גלם להכנה עצמאית אפשר בהחלט להשתמש בפירות וירקות טריים אך חשוב לשטוף אותם היטב עם מים ראויים לשתיה וסבון. פירות וירקות הניתנים לקילוף אינם דורשים טיפול מיוחד, פרט לקילופם.
- צחצוח שיניים – כדאי לצחצח שיניים במים מטוהרים הראויים לשתייה.
- רחצה: אין לרוב סכנה ברחצה במקלחת של בית מלון או אכסניה. אך לא כדאי להתרחץ במקורות מים מתוקים בלי ידע ממקור אמין שהרחצה בטוחה. באגמים ונחלים שוכנים טפילים שונים המסוכנים לנו.
- שטיפת ידיים: כדאי להקפיד על שטיפת ידיים סדירה כדי למנוע העברה של חיידקים לעיניים, לפנים ולמערכת העיכול. או לחילופין להצטייד בג'ל מחטא לידיים שאינו מצריך שטיפה במים.
- במקרי פציעה: במקרה ונפצעתם יש לחטא היטב את הפצע במים וסבון ובהמשך גם באלכוהול. לאחר מכן יש לפנות לעזרה רפואית.
- קרציות וטפילים – באזורים שונים כולל במערב אירופה יש קרציות או טפילים שיכולים לגרום למחלות שונות, עדיף להיזהר בהליכה בטבע ולבדוק שלא עלו עליכם טפילים אלו, ובמידה וכן – גשו למרפאה מקומי כדי לקבל הנחיה וטיפול – עדיף לא לנסות לטפל בזה לבד.
בקיצור… למה להסתבך?
תנו לסוכן מנוסה להתאים לכם את הביטוח הנכון…
נסיעה בטוחה!
עמודים נוספים שיעניינו אותך:
- הראל - ביטוח נסיעות לחו"ל | סקירה
- הפניקס - ביטוח נסיעות חכם ומשתלם לחו"ל | סקירה
- ביטוחים
- כלל - ביטוח נסיעות לחו"ל | סקירה
- מגדל - ביטוח נסיעות לחו"ל משתלם | סקירה והטבות
- כל מה שצריך לדעת לפני שעושים ביטוח נסיעות לחו"ל
- פספורטכארד - ביטוח נסיעות לחו"ל שמשלם במקום | סקירה
- ביטוח נסיעות לחו"ל (והשתתפות עצמית ברכב שכור) - הסבר וטיפים