כרטיסים לאטרקציות ולסיורים בחו"ל
האופציה המומלצת ביותר
בכל טיול בחו"ל אנחנו נכנסים לאטרקציות, או לנקודות עניין מסוגים שונים – אתרים היסטוריים, מוזיאונים, הצגות, הפלגות, סיורים רגליים מודרכים וכד'
רק מה… הדרך לחוויה הזו עוברת דרך רכישת כרטיסים לאטרקציות הללו 🙂
זה יכול להיות מייגע – אך לא תמיד!
כרטיסים לאטרקציות בחו"ל אפשר לקנות ב:
– בקופה שבמקום
– באתר האינטרנט שלו, אם קיים כזה ואם הוא מאפשר רכישה
– או באתרי כרטיסים גדולים ברשת (שמתפקדים כמעיין סוכנים)
– או אצל סוכן מקומי בעיר (למשל בלאס ווגאס זה מאוד נפוץ)
המשיכו לקרוא כדי להבין איזו אופציה הכי טובה לכם כדי שייצא כמה שיותר זול, מהיר, נוח, וכמובן אמין.
תוכן עניינים:
קניית כרטיסים במקום
האופציה הראשונה וה-"מסורתית" יותר היא פשוט להגיע למקום האטרקציה ביום הנתון ולרכוש את הכרטיסים בקופה.
במקרים רבים זוהי אופציה פחות מומלצת לדעתנו.
יתרונות
- אתם יכולים להיות גמישים ולהחליט רק ברגע האחרון האם אתם מעוניינים להיכנס לאטרקציה הספציפית, בהתאם ללוח הזמנים ולסיבות אחרות (נניח מזג האוויר).
- רכישת הכרטיסים אפשרית גם למי שאין לו את הכלים לבצע הזמנה מקוונת של כרטיסים, או מעוניין להימנע מתשלום בכרטיס אשראי באינטרנט.
- לפעמים יש כרטיס משפחתי או הנחה לפנסיונר / סטודנט, שאין בקניה ממקור אחר.
חסרונות
- בזבוז זמן (1) – קודם כל, אתם צריכים לעמוד בתור בדרך לקופה… תור שבאתרים מתוירים עלול להיות ארוך.
- מחיר – אין כאן תשובה חד משמעית, אבל בהרבה מקרים אתם יכולים למצוא הנחות דרך אתרי כרטיסים וסוכנים למיניהם. בכל מקרה שווה לבדוק את האופציה בין כמה אתרים / סוכנים.
- מכיוון שאתם מבצעים את הרכישה ברגע האחרון, ייתכן שכבר לא יישארו עבורכם כרטיסים, או שהכרטיסים הטובים ייאזלו: חשבו למשל על הגעה לקופת תיאטרון כמה דקות לפני תחילת ההצגה, ועל הסבירות הגבוהה שתצאו מאוכזבים במקרה הזה 🙁
רכישה באתר האטרקציה
האופציה הבאה היא לרכוש כרטיסים באתר האינטרנט של אותה אטרקציה, ולא בהגעה ישירה למקום.
לא כל אתר תיירות אכן מחזיק באתר אינטרנט, ולא בכל אתר אינטרנט יש ממשק מקוון להזמנה של הכרטיסים, אבל האפשרות הזו קיימת בהרבה מקרים.
בגדול, זה די דומה לרכישה במקום, רק קצת יותר נוח. עדיין יש בחלופה זו כמה חסרונות שצריך לשים אליהם לב.
יתרונות
- ניתן להזמין מספיק זמן מראש, ולא לחכות לרגע האחרון.
- ההזמנה נעשית בקלות יחסית (לפחות חלק מהמקרים. ראו מטה).
- רכישה בטוחה, כי אין גורם מתווך. אם אתר התיירות והאטרקציה הם אכן לגיטימיים, אתם יכולים להיות רגועים יחסית.
חסרונות
- ממשק – בניגוד לאתרי הכרטיסים הבין-לאומיים, אתרים רבים של אטרקציות בחו"ל הם בעלי ממשק בעייתי או כזה שלא מוצע בשפה האנגלית. יש מקרים בהם כן אפשר להסתדר עם תרגום לאנגלית של העמודים הרלוונטיים דרך הדפדפן, אבל יש סיכוי שעדיין לא תבינו חלק מהדברים או שתבצעו טעויות.
- שירות – ייתכן מאוד שהשירות המשלים שנדרש לפעמים (טלפון, מייל…) לא יהיה זמין בשפה האנגלית, או לחלופין שיהיה מוגבל רק לשעות הפעילות של האטרקציה
- תנאי הזמנה בעייתיים – ברכישה ישירה מהאטרקציה ייתכן מאוד שלא יקבלו את כל אמצעי התשלום (סוגים שונים של אשראי למשל), או שאת הכרטיסים לא ניתן יהיה לקבל במייל.
- מחיר – בדומה לרכישה הישירה במקום, אתם מחויבים למחירים הרשמיים שמציעה האטרקציה. המחירים יכולים להיות זולים או יקרים יותר בהשוואה להגעה לקופה, אבל בכל מקרה אין לכם אפשרות מיקוח או הוזלה של המחיר.
- לא כל האטרקציות ואתרי התיירות אכן מציעים אפשרות לדלג על התור ברכישה דרכם.
רכישה באתרי כרטיסים / סוכנים אונליין
האפשרות השלישית היא – לרכוש כרטיסים באתרים ייעודיים שהוקמו לצורך זה, למשל:
(לחצו על הלוגואים למידע נוסף)
זוהי במקרים רבים האופציה הנוחה וגם המשתלמת ביותר.
יתרונות
- מהירות ונוחות – את הכרטיסים תקבלו פעמים רבות דקות ספורות לאחר הרכישה במייל, בלי שתצטרכו להמתין לאסוף את הכרטיסים בקופה. לכן אפשר להזמין בדרך זו כרטיסים ברגע האחרון. הכרטיסים שמקבלים בהזמנה דרך אתרי הכרטיסים המובילים הם לרוב דיגיטליים, כך שתוכלו להציג אותם דרך הטלפון שלכם ללא צורך בהדפסה. ואז ברוב המקרים הכרטיס הדיגיטלי יאפשר לכם לדלג על התורים בכניסה.
- גמישות – בחלק גדול מהמקרים יש אפשרות ביטול לכרטיסים (בחלק מהאתרים או האטרקציות עד 24 שעות לפני המועד המתוכנן) או השארת האופציה לגבי מועד הביקור הספציפי לפתוחה.
- מחירים – באתרי הכרטיסים המחירים לרוב דומים לאתרי האטרקציות, ולעיתים אף זולים יותר מכיוון שלאתר יש כוח מול האטרקציה. מכיוון שיש מגוון אתרים, אתם יכולים לבצע השוואה ובכך להגדיל את הסיכויים שתבחרו בהצעה הזולה והמשתלמת ביותר.
- מגוון עצום של אטרקציות – באתרי הכרטיסים תמצאו אינספור אתרים ופעילויות בכל יעד, כך שאת כל הרכישות וההזמנות אתם יכולים לעשות במקום אחד. בנוסף יש באתרים אפשרות לסיווג ולמיון של התוצאות. זהו כלי נוח מאוד בתכנון הטיול ובהחלטה מה עושים ביעד הנבחר.
- שירות ותמיכה – אתרי הכרטיסים הם בין-לאומיים, כך שאתם יכולים לרוב לקבל שירות באנגלית דרך אתר הרכישה (לרוב בצ'אט או Whatsapp אם גם במייל).
- ביקורות – בניגוד לאתרים הרשמיים, שמציגים בדרך כלל רק ביקורות חיוביות או לא מציגים כלל ביקורות, באתרי הכרטיסים כן תוכלו לראות מה אנשים חושבים באמת על אטרקציה מסוימת. לפעמים זה חלק גדול מההחלטה.
- אפליקציה – רוב האתרים מחזיקים אפליקציה מתקדמת שמקלה על החיפוש וההזמנה.
חסרונות
- כמו בכל תחום אחר באינטרנט, גם כאן יש אתרים שהם פחות מומלצים ואמינים מאחרים. הקפידו לבחור באתר מוכר ולקרוא את תהליך ההזמנה ותנאיה.
- יש אתרים ש"גוזרים קופון" ודורשים מחירים גבוהים יחסית עבור הכרטיסים. השוו מחירים מול אתר האטרקציה.
טיפים כלליים שנכונים בעיקר להזמנה באינטרנט
- כדי לחסוך זמן וכסף, וגם כדי להגדיל את הסיכויים לבחירה נכונה, מומלץ לחשוב במעמד התכנון של הטיול לא רק להיכן תלכו, אלא גם מה תעשו. אפילו בקווים כלליים. הזמנה מראש היא פעמים רבות זולה יותר.
- בדקו בכמה אתרים לפחות את המחירים, אפילו עבור אותו סוג של אטרקציה. ייתכן שתיתקלו בפערי מחירים של עשרות אחוזים.
- קראו היטב את תנאי ההזמנה: איך מקבלים את הכרטיסים? מתי משלמים? מהם תנאי הביטול? וכן הלאה.
- מחפשים כרטיסים לסיורים יומיים עם מדריך? קראו את המאמר החשוב הזה…