טיול במדריד | מדריך אטרקציות, מסלולים, טיסות ולינה
עד לפני מספר שנים, הייתה תחושה שמדריד בירת ספרד איננה מקבלת את תשומת הלב הראויה לה מן התיירים הישראלים, לעומת ברצלונה שהפכה ללהיט מוביל. אולם בשקט בשקט, נראה שחל שינוי מסוים במגמה זו. לא שקסמה של ברצלונה פג – זהו עדיין אחד היעדים המומלצים לביקור באירופה – אלא שרבים מבינים שגם למדריד יש הרבה מה להציע.
מדריד היא עיר קלאסית הממוקמת בלב ספרד והגדולה בין עריה. כל המוסדות השלטוניים והמלכותיים החשובים במדינה ממוקמים בה, ולצדם אינספור אטרקציות לתיירים: מבנים עתיקים ומרשימים, מוזיאונים נפלאים, פארקים ססגוניים, שווקים, אוכל מצוין, תרבות פנאי ענפה ועוד.
< ניווט מהיר במדריך >
מטבע ועלויות | מתי לבקר במדריד | איך מגיעים ולאן טסים | איפה כדאי ללון | תחבורה ציבורית והתניידות | אתרים מרכזיים ואטרקציות | קניות במדריד | שווקי אוכל במדריד | מסלול טיול במדריד | טיפים
השפה המדוברת בשוויץ: ספרדית
אוכלוסיה: במדריד עצמה כ-3.3 מיליון תושבים, ובמטרופולין פי שניים – כ-6.5 מיליון איש.
שעות: אזור הזמן במדריד הוא GMT+1, כלומר שעה אחת לפני שעון ישראל.
מטבע ועלויות
המטבע השולט במדריד הוא כמובן היורו. אך חלק מרכזי בחוויית הביקור בעיר אינו כרוך בתשלום. חלק הקסם הוא לשוטט לאורך רחובותיה היפים, להתרשם מהארכיטקטורה המיוחדת, להסתובב בכיכרות ההומים וליהנות מהאווירה, להידבק בשמחת החיים של הספרדים.
האטרקציות הכרוכות בתשלום זולות בדרך כלל במונחים אירופאיים, ויש גם דרכים להוזיל אותן אם בודקים את האותיות הקטנות. כך למשל למוזיאון הפראדו – המוזיאון המפורסם בעיר – ניתן להיכנס ולבקר ברוב האזורים שלו ללא תשלום בימים שני עד שבת בשעות 18:00-20:00, ובימי ראשון וחגים בשעות 17:00-19:00. קחו בחשבון זמן המתנה לא קצר וגם קושי לראות את כל מה שמעניין במוזיאון הזה בפרק זמן מינימלי של שעתיים.
גם במקומות אחרים ניתן למצוא הטבות שונות, למשל הנחות לאוכלוסיות מוגדרות, מבצעי 1+1, קופונים וכן הלאה. התחבורה הציבורית היא במחירים סבירים וכך גם האוכל, אם כי בלב מדריד ובאזורים המתויירים תגלו שהמחירים עולים והתמורה לא תמיד מצדיקה את עצמה.
מתי לבקר במדריד?
מדריד מתאימה לביקור ברוב ימות השנה. לכל תקופה יש את המאפיינים שלה מבחינת מזג האוויר, מספר התיירים הצפוי וגם המחירים. להלן מאפיינים כלליים של עונות השנה:
אביב (החודשים אפריל מאי) – מזג האוויר נעים ונוח לטיולים. בלילות עלול להיות קריר, ולכן חשוב להצטייד בביגוד מתאים.
קיץ (החודשים יוני-אוגוסט) – מדריד חמה מאד בקיץ, אפילו חמה מדי: בשעות היום הטמפרטורות עשויות לעלות מעל 30, מה שמקשה על טיולים רגליים. החדשות הטובות הן שהלחות יחסית סבירה ושבשעות הערב נעים יותר.
סתיו (החודשים ספטמבר-אוקטובר) – בדומה לאביב, גם בסתיו מזג האוויר נעים, אם כי לא צפוי לפרקים. ככל שמתקרבים לחודש אוקטובר הטמפרטורות יורדות. ההמלצה להגיע עם בגדים חמים בהישג יד תקפה ביתר שאת.
חורף (נובמבר-מרץ) – הטמפרטורות במדריד יורדות משמעותית בחודשי החורף, ובשעות הלילה מתקרבות לאפס. בתקופה זו צפויים גם גשמים, ויש להיערך ולתכנן את הטיול בהתאם.
בתנאים האלה, רוב האנשים ממליצים לבקר במדריד בעונות המעבר. מכיוון שמדריד היא עיר גבוהה, שממוקמת בכל זאת באירופה, לא תמיד מזג האוויר בה צפוי. כמו תמיד, מומלץ לבדוק את מזג האוויר טרם הנסיעה ולבחור בלבוש גמיש. שיטת ה"בצל" רלוונטית מאד במדריד.
איך מגיעים למדריד?
רוב הישראלים עושים את דרכם למדריד בטיסה מישראל, אם כי ניתן כמובן להגיע לעיר בתחבורה ציבורית או ברכב מנקודות אחרות בספרד או באירופה. בעיר עצמה אנחנו בהחלט לא ממליצים לשכור רכב, שכן תבזבזו זמן וכסף על ניווט וחנייה. משך הטיסה למדריד מן הארץ הוא כארבע וחצי שעות, מרחק סביר שמומלץ לעשות לכן בצורה הישירה. הטיסות העיקריות המוצעות מישראל למדריד נכון לעכשיו הן של אל על ושל איבריה, חברת התעופה הלאומית של ספרד. רוב הטיסות נוחתות בשדה התעופה ברחאס, הנמצא כ-12 קילומטרים מהעיר. משם ניתן להגיע לעיר באמצעות רכבת, מטרו, אוטובוס, מונית או רכב שכור.
חברות אחרות מציעות טיסות למדריד עם עצירת ביניים (קונקשן) באחד היעדים במזרח התיכון או באירופה. טיסות מסוג זה אולי זולות יותר, אבל מנגד הן מאריכות את משך הזמן הדרוש עד להגעה ליעד – לא תמיד הפער במחירים מצדיק זאת. לכן מומלץ שתבדקו היטב את כל האפשרויות.
מספר כללים חשובים בנוגע לטיסות למדריד:
- בדרך כלל מחירי טיסות השכר (צ'ארטר) יהיו זולים יותר מאשר טיסות סדירות.
- טיסות סדירות מומלץ להזמין מספר חודשים מראש. לרוב המחירים עולים ככל שהטיסה מתקרבת.
- בחודשי הקיץ ובחגים המקומיים הצפי הוא לעלייה במחירי הטיסה.
- תמיד בדקו מה כולל הכרטיס שרכשתם. לפעמים יש תוספות שלא מודעים אליהן – בחירת מושב, מזוודה, ארוחה – שמייקרות אותו.
איפה כדאי ללון?
בעיר תיירותית כמו מדריד יש מגוון עצום של בתי מלון מכל הסוגים. זכרו שרוב התיירים לא מגיעים למדריד כדי לרבוץ בטן-גב במלון אלא כדי לחקור את העיר, ולכן בדרך כלל לא צריך מלונות מפוארים מדי. למעשה, רוב המלונות של מדריד הם גם כך ברמה בסיסית, אם כי תמצאו מלונות הנבדלים ברמה שלהם לכאן או לכאן. מלון שלושה כוכבים במיקום מרכזי וטוב יכול בהחלט לעשות את העבודה.
אחת ההחלטות העיקריות שאתם צריכים לקבל היא אזור הלינה של מדריד. כלל האצבע בעיר, שלא צריך להפתיע את מי שהיה בעברו בעיר אירופאית מתוירת אחרת, הוא שמחיר המלונות וגם הביקוש אליהם עולים ככל שהמלון ממוקם באזור מרכזי יותר. במקרה של מדריד, האזורים היותר יקרים יהיו לב העיר העתיקה – מלונות הנמצאים בכיכרות מאיור ופוארטה דל סול או בסמוך אליהם יגיעו עם תג מחיר גבוה יותר. זה לא אומר שלא תוכלו למצוא מלונות במחיר סביר גם באזורים אלה, כדאי להשקיע בחיפוש.
ניתן להתרחק מעט מלב מוקדי התיירות כדי להוזיל את העלויות, כאשר אזורים כמו הגראן ויה, כיכר אספניה (שאינה נחשבת כשלעצמה לאטרקציה תיירותית מובילה) או האזור הסמוך למוזיאון הפראדו מעט זולים יותר. אתם עשויים להידרש להליכה רגלית לאטרקציות המרכזיות של מדריד או להשתמש בתחבורה הציבורית שלה. אבל כל עוד לא מתרחקים יותר מדי, אפשר להסתדר. באזורים מרוחקים יותר המחירים יורדים, אבל קחו בחשבון התארכות של הזמן שמבזבזים על נסיעות בתחבורה הציבורית.
אנחנו פחות ממליצים לכם לשהות בפרברים או בשולי העיר, אלא אם כן באתם לראות משחק כדורגל של ריאל מדריד בסנטיאגו ברנבאו, למשל. במקרה זה אפשר להוזיל את השהות על ידי לינה במלונות מרוחקים יותר.
כל מה שצריך לטיול שלכם למדריד
תחבורה והתניידות במדריד
מדריד היא עיר אותה חוקרים במידה רבה ברגל. הליכה בין מוקדי התיירות השונים, תוך התבוננות במבנים היפים, היא חלק בלתי נפרד מחוויית הטיול. כאמור, ככל שהמלון שלכם מרכזי יותר כך תצטרכו לשוטט פחות. מצד שני, גם כך אתרי התיירות של מדריד לא בהכרח נמצאים צמודים אחד לשני. המשמעות: סביר להניח שתמצאו את עצמכם נוסעים בתחבורה הציבורית של מדריד יותר מפעם אחת במהלך הטיול.
אלו הם אמצעי התחבורה הציבורית העיקריים שהעיר מציעה:
- מטרו – לדעת רבים דרך ההתניידות הנוחה ביותר במדריד. הרכבת התחתית במדריד מרושתת היטב, הקווים יחסית מהירים ושעות הפעילות מתאימות לצרכים של רוב המטיילים. המחירים תלויים במסלול הנסיעה הספציפי, כשיש כרטיסים בני מספר נסיעות שמוזילים את התמונה.
החסרונות: לא רואים את העיר במהלך הנסיעות, עומס.
- אוטובוסים – האוטובוסים במדריד מופעלים על ידי חברת EMT, שמציעה כ-100 קווים הפעילים החל משעות הבוקר המוקדמות ועד לשעות הערב. התעריפים דומים לאלה של המטרו.
החסרונות: הקווים נחשבים ליעילים פחות מאשר קווי המטרו. בנוסף הם חשופים לפקקים שמאפיינים את מדריד בלא מעט שעות.
- רכבת עילית – במדריד יש תשתיות רכבת "רגילה", המופעלת על ידי חברת Renfe לרוב. בדרך כלל משתמשים ברכבות האלה כדי לעשות את הדרך ממדריד ליעדים אחרים בספרד, בין אם במסגרת של טיולי חוץ (טולדו או סגוביה למשל) ובין אם כחלק מטיול מקיף במספר ערים: ברצלונה, ולנסיה, ערי הדרום וכיוצא בזה. הרכבות יכולות לשמש גם על מנת להגיע לפרברי מדריד, אם כי בדרך כלל לא נשתמש בהן כדי לטייל במדריד עצמה.
החסרונות: זמינות נמוכה, חוסר כיסוי של העיר עצמה.
- רכבת חשמלית: יש ערים בהן הרכבת החשמלית היא צורת ההתניידות המומלצת. מדריד אינה אחת מהן. תשתית הרכבת החשמלית קיימת, אבל בעיקר לפרברי מדריד ולאזורים שלא בהכרח מעניינים את התייר הישראלי המגיע לעיר.
- מוניות – שירותי המוניות במדריד זמינים ומוצעים במחירים סבירים בהשוואה למקומות אחרים בעולם. זו אפשרות להגיע בקלות יחסית לכל נקודה בעיר, גם אם תשתיות התחבורה הציבורית האחרות אינן מכסות אותה.
החסרונות: מחירי המוניות עדיין יקרים באופן משמעותי מאשר אמצעי התחבורה הציבורית האחרים של מדריד. בנוסף, נהגי המוניות לא תמיד דוברי אנגלית ולא יכולים תמיד להתחמק מהפקקים.
האתרים המרכזיים של מדריד
מבנים חשובים
הארמון המלכותי (Palacio Real) –ארמון עצום בגודלו הכולל כ-2,800 חדרים ושבו שכנה במשך שנים משפחת המלוכה הספרדית (מדי פעם נערכים כאן מפגשים רשמיים).
המבנה מהווה מופת לסגנון הבארוק האיטלקי וכולל בתוכו – באזורים הפתוחים לקהל במסגרת הסיורים – עיצוב יוקרתי, יצירות אמנות, פריטים אותנטיים ועוד. יש המסתפקים בכניסה לרחבה המרכזית של הארמון, בעוד אחרים חוקרים אותו יותר לעומק וגם מבקרים במוזיאון הצבאי הכלול במחיר הכניסה.
הבזיליקה של פרנצסקוס הקדוש (Basilica de San Francisco el Grande) – בזיליקה מרשימה למראה הנחשבת לאחד המבנים החשובים במדריד. היא נבנתה ב-1760, על חורבותיו של מה שהיה בעבר מנזר פרנציסקני. גולת הכותרת כאן היא הכיפה העצומה, בקוטר של כ-108 מטרים, הנחשבת לגדולה מסוגה בספרד. ניתן להיכנס ולהתרשם מהעיצוב הפנימי המוקפד.
מקדש דבוד (Templo de Debod) – מקדש מצרי שהובא לכאן כמתנת תודה מממשלת מצרים על הסיוע של ארכיאולוגיים ספרדיים בהצלת אתר ארכיאולוגי חשוב בנוביה. המקדש מהווה אחת הדוגמאות הבודדות באירופה לאדריכלות מצרית אותנטית וכולל בתוכו כתובות מצריות, ציורי קיר, דגמים ועוד. הכניסה אליו חינם.
מוזיאונים
מוזיאון הפראדו (Prado) – ה-מוזיאון של מדריד ואולי האתר המזוהה ביותר עימה. המוזיאון פועל מזה כ-200 שנה ומציע את אחד האוספים הגדולים בעולם של אמנות: תמונות, ציורים, הדפסים וחפצים שונים (למעשה, רק חלק קטן מהיצירות מוצגות ברגע נתון). תמצאו כאן את מיטב העבודות של אמנים ספרדיים ואירופאים אחרים, כשהז'אנר המרכזי הוא האמנות הקלאסית.
המוזיאון הלאומי לאמנות ריינה סופיה (Museu Nacional Centro de Arte Reina Sofia) – מוזיאון מרשים נוסף הקרוי על שם מי שהייתה מלכת ספרד. הוא נפתח ב-1992 ומתמקד באמנות מודרנית. הוא כולל יצירות של אמנים בעלי שיעור קומה דוגמת פאבלו פיקאסו (יצירתו "הגרניקה" היא החשובה ביותר במוזיאון), סלבדור דאלי וחואן מירו. המוזיאון נמצא במבנה מרשים מבחינה ארכיטקטונית ומתאים במידה רבה למי שפחות מתחבר לאמנות קלאסית.
מוזיאון תיסן בורנמיסה (Thyssen-Bornemisza Museum) – הצלע המרכזית השלישית במשולש האמנות של מדריד. תחילת הדרך של המוזיאון הייתה בתור גלריה של הברון על שמו הוא נקרא, שהקים אוסף פרטי מהרחבים בעולם. במהלך השנים האוסף נפתח בתור מוזיאון. הכולל כיום מגוון יצירות משלל תקופות ובכל סוגי הסגנונות. גם כאן ישנן יצירות של אמנים בעלי שיעור קומה במונחים אירופאיים.
כיכרות
הכיכר הגדולה (Plaza Mayor) – כיכר מרובעת הנמצאת בלב מדריד ונחשבת למקום שכולם עוברים בו מספר פעמים לפחות במהלך השהות שלהם בעיר. הכיכר נבנתה במאה ה-17 על ידי המלך פיליפה השלישי, אשר פסלו נמצא במרכזה. זהו מקום תוסס מאד, עם בתי קפה רבים סביבה (המחירים יקרים), דוכנים ואווירה ספרדית קלאסית. המקום הופך בשעות הלילה למרכז בילוי בולט בעיר.
כיכר השמש / פוארטה דל סול (Puerta del Sol) – כיכר מפורסמת נוספת, הכולל אווירה תוססת, אמני רחוב למכביר, חנויות ומספר פסלים חשובים. בקצה אחד של הכיכר נמצא פסל הדב האוכל מעץ הפירות, הנחשב לסמל של מדריד. במרכז הכיכר פסל של המלך קרלוס השלישי, שבנה אותה. עוד תמצאו כאן את לוחית המתכת המסמלת את נקודת האפס של מערכת הכבישים של מדריד.
פארקים
פארק דל בואן רטירו (Parque Del Buen Retiro) – הפארק המפורסם ביותר של מדריד.
בפארק הרחב הזה תמצאו צמחייה מגוונת, שלל פסלים, אנדרטאות, מבנים יפים, אמני רחוב ועוד. יש אגם מלאכותי גדול בו מומלץ לשוט בסירת משוטים, ארמון זכוכית מרהיב ביופיו, גן ורדים, מוזיאונים חביבים (דוגמת המוזיאון הצבאי דל אחרסיטו) ובעיקר שבילי הליכה ומדשאות למנוחה.
הגנים הבוטניים (Real Jardin Botanico) – גנים יפים הנמצאים בסמוך למוזיאון הפראדו. התפריט שלהם כולל מגוון פרחים, אבל הבעיה היא שהמקום פחות מתאים לתייר הישראלי אינו דובר ספרדית. הוא מתמקד בעיקר במחקר ובשימור זני פרחים נדירים. מומלץ בעיקר למכורים לדבר.
שווקים
שוק סן מיגל (Mercado de San Miguel) – שוק מפורסם הנמצא בלב העיר, ממש בסמוך לכיכר מאיור.
זהו שוק אוכל מקורה בו מגוון רחב של מאכלים, כאשר מקום של כבוד מקבלים הטאפאסים על סוגיהם: דגים, בשר, גבינות, שוקולדים, קינוחים ועוד. ניתן להסתובב כאן, לטעום מהאווירה ולהוציא כמה יורו על מנת טאפאס. קחו בחשבון שהמקום יחסית ממוסחר.
שוק הפשפשים אל ראסטרו (El Rastro) – שוק אותנטי הרבה יותר, הפתוח בימי ראשון ובחגים המקומיים בלבד. השוק הזה מציע הכל מהכל במחירים זולים במיוחד במונחים של מדריד. לא תמצאו כאן יותר מדי פריטים מפוארים או ממותגים, אבל יש מגוון מציאות. האווירה העממית שלו, יחד עם הפתרונות הקולינריים הנמצאים בסמוך, הופכים את הביקור למומלץ לחובבי הז'אנר.
הזמנת אטרקציות וסיורים במדריד
שווקי אוכל במדריד (חווית טאפאס ספרדית)
במרכז מדריד שלושה שווקי אוכל עיקריים. רוב השווקים הומים תיירים אך מצליחים לשמור על האוטנטיות הספרדית וכיאה לספרד לא מתפשרים בהם על הדיוק ועל שמירת המסורת בהכנת הטאפאסים.
המבקר בשווקים אלו יחווה את הטאפאס הייחודית של ספרד במלוא העוצמה. בנוסף ישנו איזור של ברים אורבניים בקרבת המרכז התיירותי הסואן של מדריד בתוך אחת השכונות היוקרתיות של מרכז העיר. שם תמצאו כיכר קטנה ושקטה וכמה רחובות צרים ונאים ובהם ברים/מסעדות שמגישים אוכל וטאפס. באיזור זה תמצאו כמעט אך ורק ספרדים שבאים להירגע בשעת צהריים ובסופי שבוע ולאכול ולשתות באווירה רגועה.
בשווקים המתוארים להלן מקובל לאכול בעמידה על דלפקי הבר או באיזורי האוכל וישנם מעט מאוד מקומות ישיבה, וגם הללו יהיו על כיסאות בר גבוהים. לכן מומלץ לקחת בחשבון שחווית אכילת הטאפס איננה דומה לארוחה במסעדה.
בשווקי הטאפאס קונים את הטאפאסים מכל דוכן ואוכלים אותם היכן שרוצים כולל בדוכנים אחרים. את השתיה קונים בבר וגם כן ניתן לקחת אותה איתכם לכל מקום שתבחרו לשבת בו (יותר נכון לעמוד…).
השוק הראשון והמפורסם ביותר הינו שוק סן מיגל (Mercado de San Miguel) הנמצא ממש בצמידות לפלאזה מאיור (Plaza Mayor), תחנת המטרו הקרובה ביותר היא Opera.
בשל מיקומו הסופר מרכזי הוא הומה אדם כמעט בכל שעות היום והלילה. מומלץ שלא להגיע אליו בשעות ארוחת הצהריים או ארוחת הערב אלא בין הזמנים העמוסים או אחריהם שכן ממש אי אפשר לזוז בתוכו בשעות העומס. יחד עם זאת שהשוק הומה וצפוף הוא עדיין שומר על רמה גבוהה מאוד של שירות וטיב המנות בו מופלא.
מחיריו הם הנוחים ביותר משלושת השווקים להלן, כ-2 – 3 יורו לטאפא וישנם גם מבצעים של שלוש בחמש או חמש בעשר בהם נותנים לכם מגש קרטון קטן ומעמיסים אותו בטאפסים אותם לוקחים לאיזורי האכילה. חשוב לשמור על הקבלה שנותנים לכם עם קניית הטאפאס שכן היא מאפשרת כניסה חינם לשירותים הציבוריים הנקיים של המתחם.
השוק השני הינו היוקרתי ביותר והמרהיב ביותר, שמו פלאטיהה (Platea) והוא נמצא בשולי שכונת סלמנקה היוקרתית שהיא מרכזה של חנויות היוקרה של מדריד. תחנת המטרו הקרובה ביותר היא Serrano ניתן לקחת גם מונית ממרכז העיר בעלות של 6-8 יורו ישירות למתחם, כל נהג מונית שתאמרו לו פלאטיהה ייקח אתכם מיידית למקום.
המקום הינו מתחם בן ארבע קומות פתוחת ובשעות הערב על במה ענקית מתקלט באופן תדיר די ג'י מוזיקה אלקטרונית רכה. קומת הטאפס היא קומת הכניסה והיא המרכזית. המקום מעט יותר יקר אך החוויה בו נעימה יותר שכן הוא מרווח ואינו כה צפוף, אך גם הוא מתמלא בשעות העומס. כמו כן יש בו מבחר מצומצם יותר של דוכנים אך הם גדולים יותר מבשווקים האחרים. השוק גם כן מתוייר אך תמצאו בו יותר ספרדים ממקומיים.
השוק השלישי – מרקאדו דה סאן אילדפונסו (Mercado de San Ildefonso) נמצא בקצה מדרחוב החנויות המפורסם Fuencarral. תחנת המטרו הקרובה ביותר היא Tribunal. זהו השוק הפחות מוכר והקטן יותר למרות שגם הוא משתרע על מספר קומות.
הוא השוק הצעיר והרועש ביותר אך פחות צפוף ועמוס מהאחרים והאווירה בו תוססת. ניתן להזמין את הטאפסים בקומת הדוכנים ומלצר יגיש לכם אותם בקומה העליונה בה יש מקומות ישיבה רבים יחסית על כיסאות בר.
המחירים בו מעט יותר יקרים מבסאן מיגל אך החוויה בו היא יותר מסיבתית ומוזיקלית.
המתחם האחרון אינו שוק אוכל אלא כיכר קטנה Plaza Paja וכמה רחובות צרים כמו calle de Nuncio או calle del Almendro הסמוכים לה בהם ישנם ברים רבים של טאפאס. המקום נמצא כ-7-8 דקות הליכה מהמרכז התיירותי הסואן של מדריד – הפלאזה מאיור והוא מומלץ להפסקה שקטה בשעות הצהריים – ערב המוקדמות למי שרוצה לשבת בחוץ ולאכול טאפסים ולשתות יין או בירה.
בלילה האיזור הופך למוקד בילוי לצעירים. כאן כמעט ולא יהיו תיירים והחוויה היא אוטנטית לחלוטין. בסופי השבוע תתקשו למצוא שולחן פנוי וייתכן ותאלצו לחכות בתור. כל המסעדות/ברים בסביבה מגישות גם מנות עיקריות ולא רק טאפאסים.
המחירים מעט יקרים אבל הסמיכות למרכז והאוטנטיות והשקט היחסי ברחובות שווים את זה למי שרוצה הפסקה קלה משאון העיר.
קניות במדריד
בכל יעד בחו"ל אנחנו צפויים למצוא את עצמנו מסתובבים בין החנויות השונות. מדריד היא לא גן עדן לחובבי הקניות, אבל יש בה מספיק חנויות ופריטים מעניינים. המחירים סבירים ביחס לאירופה. ויש כמובן הרשתות הספרדיות המוכרות כמו זארה, סטרדיבריוס, ברשקה ומותג התיקים דסיגואל שהמחירים בהן זולים משמעותית מאשר בארץ.
אזורי הקניות המרכזיים של מדריד:
- גראן ויה (Gran Via) – "רחוב האוקספורד של מדריד" מציע עבורכם אינספור חנויות. תמצאו כאן את הסניפים של רשתות האופנה המובילות, חנויות אופנה גדולות (למשל Sfera על תשע הקומות שלה), מרכזי כלבו בהם ניתן לרכוש הכל מהכל.. וכמובן שגם את פרימארק.
- Fuencarral – מדרחוב ססגוני העמוס בחנויות אופנה, בחנויות בוטיק ובמקומות מיוחדים המציעים פריטי וינטאז'.
- פוארטה דל סול – מהכיכר הפופולארית יוצאים מספר רחובות עמוסים באפשרויות לקניות, למשל Preciados.
מרכזי קניות בולטים במדריד:
- Xanadu Shopping Mall – הקניון הבולט שמזוהה עם מדריד ממוקם כ-20 קילומטרים ממרכז העיר. יש כאן מגוון עצום של חנויות (מקומיות ובינלאומיות), פעילויות לילדים ועוד. המחירים נוחים בהשוואה למדריד.
- El Corte Ingles – בתי הכלבו של קורטה אינגלס מוכרים בספרד כולה. תוכלו למצוא סניפים רבים של במדריד, הגדול שבהם נמצא בלב גראן ויה. באמת שיש כאן מוצרים מכל סוג, אפילו מוצרי אוכל כשרים.
- Plaza Norte 2 – קניון עם יותר מ-200 חנויות. מחירים יחסית סבירים.
- Factory Mall – קניון חביב הידוע בעיקר במספר חנויות עודפים שוות שיש בו.
מסלול טיול במדריד
יום ראשון:
- הבזיליקה של פרנציסקוס הקדוש
- קתדרלת אלמונדה
- הארמון המלכותי של מדריד
- גראן ויה
- כיכר מאיור
- השוק של סן מיגל
יום שני:
- פוארטה דל סול
- כיכר סיבלס
- שער אלקלה
- פארק בואן דל רטירו
- מוזיאונים – לבחור אחד או שניים מבין מוזיאון הפראדו, מרכז המלכה סופיה לאמנות או מוזיאון ת'יסן בורנמיסה
טיפים כלליים
- את רוב האטרקציות של מדריד ניתן מבחינה טכנית לסיים פעמים רבות תוך 1-3 ימים מאומצים. יש אנשים שזה יספיק להם. לעומתם אחרים מעוניינים לבצע את הטיול באיזי, לחקור למקומות שונים בעיר (הכיכרות, השווקים, הפארקים ועוד). לכן ניתן להאריך את הטיול. ברמה הכללית, לדעתנו בשלושה-ארבעה ימים ניתן למצות את העיר. בטיולים ארוכים יותר אנחנו ממליצים לכם לשלב נסיעה אחת או שתיים לטיולי יום בסביבה הקרובה למדריד: טולדו, סגוביה וכן הלאה.
- אירועים מיוחדים – מדריד עמוסה באירועים, בהופעות ובפסטיבלים. מומלץ לברר במועד ההגעה שלכם לעיר אם צפויה הופעה כלשהי שמדברת אליכם. כמובן שגם משחקי כדורגל של ריאל מדריד נכנסים לתמונה. אתם יכולים לתזמן את הטיול על פיהם.
- אנגלית שפה קשה – רבים מתושבי מדריד אינם דוברים אנגלית, אפילו ברמה הבסיסית ביותר. אפשר להסתובב בעיר עם שיחון או מדריך תיירותי שיקל על ההתמצאות. מפה באנגלית, המחולקת ברוב המלונות, יכולה לעשות את העבודה.
- החזר מע"מ – אופציה שרבים לא מודעים לה היא לקבל החזרי מע"מ על קניות הנעשות במדריד. ההחזר הוא רק עבור פריטים שמחירים עולה על 90 יורו. הקפידו שהמוכר בחנות ימלא עבורכם את הטופס הרלוונטי (VIA) וקחו אותו לדלפק המכס שבנמל התעופה של מדריד לקראת הטיסה שלכם חזרה לישראל.
טל שטרן מטייל, כותב ומחבר בין טכנולוגיה לאנשים. בין השאר הקים את 'קליקו' שהחלה כבלוג טיולים על חבל נורמנדי והפכה לקבוצת אתרים וקהילות וירטואליות שעוזרות למטיילים רבים לתכנן טיולים בחו"ל בקלות, בזול ובעיקר בכיף.
אני בר פאושלצקי, ציירת אקדמאית המתגוררת במדריד.
מזמינה אתכם להדרכה פרטית במוזיאון הפראדו לאמנות קלאסית .
׳מפי האתון׳ מה שנקרא, מפני שלשמוע את הסיפורים של התיורים והתקופות מסופרים על ידי ציירת המציירת באותו סגנון קלאסי של הרנסנס היא חוויה ייחודית.
בואו לראות את הציורים החשובים ביותר של ההסטוריה של האמנות ולקבל הסבר חוויתי.
ידע הוא כח.
מוזמנים לפנות אליי במייל: [email protected]
״תודה רבה בר על הסיור. היה מאוד מעניין ומועיל. נמליץ עלייך בשמחה לחברים!״
תגובה מאת אחד המסוריים
האם יש כרטיס הנחות כלשהו לאטרקציות במדריד?
יש כרטיס שנקרא Madrid Card שמעניק הנחות לאטרקציות כמו מוזיאונים, הנחות לסיור באיצטדיון של ריאל מדריד, הנחות בהשכרת אופניים וסגווי (Segway), הסעות לשדה תעופה ועוד.
תוכל לקרוא עליו כאן.